Головна Блог Новини Вкинута у поштову скриньку повістка: у Міноборони пояснили, чи вважається вона врученою

Вкинута у поштову скриньку повістка: у Міноборони пояснили, чи вважається вона врученою

15.05.2024
Переглядів : 1446

Повістка вважається врученою, якщо вона передана особисто громадянину в руки. Про це заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону, коментуючи питання про ситуацію з повістками, які приходять на поштову адресу, зокрема, якщо людина побачить повістку вже після тієї дати, на яку він був викликаний.

Речник Міноборони зазначив, що не потрібно працювати зі страхами та фобіями у людей.

"Давайте працювати передусім з реальністю. Немає зараз такої норми, що повістка є врученою через те, що її кинули у поштову скриньку і вона вже вважається врученою – ні. На даний момент діє норма інша. Людина має особисто розписатися в повістці. І таким чином вона вже в цей момент вважається врученою", - акцентував Лазуткін.

Згадайте новину: Кому не треба йти до ТЦК за новим законом про мобілізацію?

Він додав, якщо з'явиться постанова, яка буде якось інакше регулювати, встановлювати нові інші правила, тоді відповідно можна буде це коментувати, в залежності від того, що в ній буде. "На даний момент цього немає", - підкреслив Лазуткін.

18 травня в Україні набирає чинності оновлений закон про мобілізацію. Після цього, як зазначав речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін, у глобальному сенсі змінюється насамперед і підхід до війни в усій Україні.

Згадайте новину: Чи треба йти в ТЦК після 18 травня, якщо дані вже були оновлені?

Після вступу в дію закону про мобілізацію всім військовозобов’язаним необхідно протягом 60 днів оновити свої дані у ТЦК. За порушення правил військового обліку передбачено в особливий період передбачається штраф від 17 тисяч до 25 500 гривень. Крім того, як зазначала народна депутатка та членкиня Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Ірина Фріз, військовозобов’язані, які отримали по декілька штрафів та не з’явились до ТЦК, можуть бути притягнені до кримінальної відповідальності.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст