Головна Блог Новини ВССУ відкрив справу про факт збройної агресії Росії проти України

ВССУ відкрив справу про факт збройної агресії Росії проти України

29.10.2016
Переглядів : 1937

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ прийняв рішення відкрити провадження у справі за заявою керівника проекту "Відкритий Суд" Станіслава Батрина про встановлення факту збройної агресії Російської Федерації проти України.

Про це йдеться в ухвалі суду від 21 жовтня 2016 року, яка не підлягає оскарженню.

Справу буде розглянуто колегією суддів під головуванням судді Мазура Л.М.

Наразі Вищий суд витребував справу з Шевченківського районного суду міста Києва, який і прийняв рішення про відмову у задоволенні факту збройної агресії Росії проти України.

Згадайте новину: Юрій Луценко прозвітував про розслідування щодо ведення ЗС РФ агресивної війни проти України

Як відомо, 12 травня 2016 Шевченківський районний суд міста Києва постановив рішення про відмову в задоволенні заяви Батрина С. В. про встановлення факту збройної агресії РФ проти України, зазначивши про те, що даний факт є загальновідомий і не впливає на права громадянина. Апеляційний суд міста Києва відмовився скасовувати дане рішення.

Нагадаємо, що участь у даній справі беруть: заявник Батрин Станіслав, Служба безпеки України, Міністерство оборони України, Міністерство закордонних справ України, Міністерство юстиції України, Генеральна прокуратура України, Антитерористичний центр при СБУ, Посольство Російської Федерації в Україні, Президент України в особі адміністрації Президента.

Згадайте новину: Український суд відмовився визнавати факт збройної агресії Росії проти України. Президент - проти.

Коментар:

Чому після відмови судів першої та апеляційної інстанції ми пішли далі ? Бачимо помилковим відмовитися від думки про необхідність чіткого встановлення факту збройної агресії Росії проти України. На наш погляд, політика гібридної війни - це політика Росії. Політика України - на весь світ однозначно позиціонувати акт агресії, що має місце як у АРК Крим, так і на Сході України. Сьогодні ж вітчизняні політики наголошують, що Росія підтримує терористів "на сході". У дійсності - Росія, і тільки Росія присутня своїми силами на сході. Там немає так званих сепаратистів "ЛНР" чи "ДНР". Це пряме вторгнення військ РФ без оголошення війни. Тому саме такого формулювання ми прагнемо досягти в судовому рішенні.

Варто також наголосити, що в ході даного процесу нам вдалося досягти конкретних результатів та легалізувати тисячі доказів збройної агресії, що обов`язково стануть частиною історії. По суті, навіть відмова у позові буде використана нами у подальшому, оскільки листи, відповіді, висновки, офіційні документи, які зібрані воєдино у межах справи стають офіційними доказами збройної агресії Росії проти України. Стратегічна мета стає важливіше, аніж окрема позиція окремого представника влади в Україні, - С. Батрин.

Джерело: Відкритий суд

Вспомните новость: Какие санкции наиболее болезненны для России: "Der Spiegel" провел собственное расследование

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст