Головна Блог Аналітична стаття Статті Верховний суд, єресь і здоровий глузд

Верховний суд, єресь і здоровий глузд

15.07.2019
Автор:
Переглядів : 4731

Я як автор сайту "Судовий репортер" переконана, що недруга треба знати в обличчя, знати його методи, прийоми і звички, щоб ефективно з ним боротися.

Саме тому так важливо аналізувати несподівані судові рішення, виправдувальні вироки і т.п. та фіксувати, чому правосуддя в Україні буває далеким від справедливості і перетворюється у феєричну казуїстику.

16 березня 2017 року Верховний Суд України, керуючись, треба сподіватися, благими намірами, видав висновок, що невідкриття сторонами одна одній матеріалів після закінчення досудового розслідування у порядку ст.290 КПК є підставою для визнання судом відомостей, що містяться в них, недопустимими як доказ.

Тобто коли досудове розслідування закінчується, то обвинувачення і захист мають відкрити одне одному докази. Це робиться, щоб кожна зі сторін могла підготуватися і представити в змагальному судовому процесі свої аргументи і не захищалася від так званих нових доказів, не маючи достатньо можливостей і часу для їх спростування.

У грудні почав працювати новий Верховний суд, але висновок залишився. Із посиланням на останній вже з’явилася низка виправдувальних вироків саме через невідкриття доказів. Але яких доказів?! Автором цього сайту моніторилися корупційні злочини.

Згадайте новину: Судді Вікторії Мальованій-Коген, яка скасувала повідомлення про підозру екс-замглави АП Чмирю, оголосили догану

І ось маємо список деяких з них:

Суд виправдав чоловіка, який визнав, що брав «хабарі», бо прокуратура не відкрила ухвали на НСРД

В Одесі суддю виправдали від хабара, зарубавши НСРД прокурора Індиченка

Селищного голову виправдали від $1000 хабара, бо прокуратура не показала ухвали на НСРД

Колишнього прокурора з Дніпра повторно виправдали від хабара

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст