Головна Блог Новини Ваша честь. Судьи, которые выносят громкие решения эпохи президента Зеленского

Ваша честь. Судьи, которые выносят громкие решения эпохи президента Зеленского

23.04.2020
Переглядів : 2190

"Через недолугу судову реформу ми не отримали перезавантаження судової влади і оновлення – навпаки, попередня влада робила все, щоб судді залежали тільки від неї".

Так Володимир Зеленський обурювався у вересні минулого року і говорив про необхідність "рішучих заходів".

З того часу з-під пера українських суддів вийшло не одне гучне рішення, яке прозвучало в унісон з обіцянками нинішньої влади чи її прибічників. Підписи під деякими з цих рішень змушують сумніватись у бажанні Зеленського щотижнево позбавляти негідників суддівських мантій, яким він грозився.

pravda.com.ua зібрала кількох яскравих представників, які у різні часи виносили сумнівні рішення, але раз за разом все одно лишались на посаді.

Цей перелік невичерпний і доволі суб'єктивний. Він має на меті не стільки звинуватити суддів у політизованості, скільки продемонструвати, як українська Феміда підлаштовується під контекст.

Не потребує представлення. Суддя Сергій Вовк

Гучні та неоднозначні рішення за часів Зеленського:

  • Домашній арешт ексдепутатки Тетяни Чорновол, підозрюваної у підпалі офісу "Партії регіонів" у часи Майдану та вбивстві людини, яка загинула у задимленому приміщенні. ДБР стверджує, що саме ця пожежа нібито стала приводом для насильства з боку правоохоронців.
  • Арешти підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета, двоє з яких були взяті під варту, одна – відправлена під домашній арешт. Позиція захисту не була врахована навіть у такому проханні, як перенесення засідання з ночі на ранок.
  • Справа про захист честі і гідності Андрія Портнова і відшкодування йому 7 мільйонів гривень з бюджету.
  • Зняття арешту із понад 400 об'єктів нерухомості фірми, пов'язаної з олігархом Ігорем Коломойським.

Найвідоміша справа судді, яку асоціювали саме з Сергієм Вовком, стосувалась Юрія Луценка
ФОТО: РАДІО СВОБОДА
Вспомните новость: Экс-генпрокурор Украины Виктор Шокин: Я обратился в Книгу рекордов Гиннесса: "Признайте рекордом, что генпрокурор стоит $1 млрд"

Як Вовк став одним із найвідоміших суддів України

Завдяки розташуванню в районі, де сидить більша частина української влади, саме під юрисдикцію Печерського райсуду Києва потрапляє більшість найгучніших справ.

Суд став уособленням української судової несправедливості. А суддя Сергій Вовк – одним із найбільш одіозних в країні.

За 14 років роботи він встиг ухвалити багато цікавих рішень. Наприклад, забороняв поширювати будь-яку недобросовісну рекламу про діяльність тодішньої прем'єрки Юлії Тимошенко.

Або визнавав, що міський голова Києва Леонід Черновецький протиправно рік не проводив особистий прийом громадян. Це відбулось просто перед позачерговими виборами, на яких меру опонував Олександр Турчинов з партії Тимошенко.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст