Головна Блог Аналітична стаття Статті Важливі податкові та інші зміни в законодавстві на час карантину (COVID-2019).

Важливі податкові та інші зміни в законодавстві на час карантину (COVID-2019).

31.03.2020
Переглядів : 7673

Верховна рада України прийняла проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019) №3275 (далі – Проект №3275), яким передбачено ряд наступних змін до законів, а саме:

ПДВ:

✔️На період карантину з 17.03.2020 р., операції з імпорту та постачання на митній території України товарів (в тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19) звільняються від оподаткування ПДВ. Також, у платників податків не виникає необхідності донараховувати податкові зобов'язання відповідно до п. 198.5 ст. 198 та ст. 199 ПК України.

Єдиний податок:

✔️Збільшено граничний обсяг доходів для платників єдиного податку всіх груп: 1 група - 1 000 000 грн., 2 група - 5 000 000 грн., 3 група - 7 000 000 грн.,

✔️Надати органам місцевого самоврядування у 2020 р. право прийняти рішення про внесення змін до прийнятого, рішення про встановлення місцевих податків та/або зборів щодо зменшення ставок єдиного податку.

Податок на прибуток:

✔️У 2020 р. фінансовий результат до оподаткування не збільшується відповідно до п. 140.5.9 пункту 140.5 статті 140 ПК України при передачі коштів та товарів (лікарських засобів для надання медичної допомоги хворим, дезінфекційних засобів і антисептиків, медичного обладнання, засобів індивідуального захисту, медичних виробів для скринінгу хворих, розхідних матеріалів для надання медичної допомоги, медичних виробів, лабораторного обладнання, розхідних матеріалів, реагентів для лабораторних досліджень; медичних виробів, лабораторне обладнання, розхідних матеріалів для інфекційних відділень, патологоанатомічних відділень тощо), засобів особистої гігієни, продуктів харчування або товарів, за переліком визначеним Кабінетом Міністрів України; добровільно переданих юридичними та/або фізичними особами протягом дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на коронавірусної хвороби (COVID-19).

Акцизний податок:

✔️До 15.07.2020 продовжено термін оплати векселів, строк сплати, яких припадає на період з 01.03.2020 - 31.05.2020 рр.

✔️Спрощено порядок відпуску спирту етилового для виробництва дезінфекційних засобів. Тимчасово до 31.05.2020 р. на спирт етиловий встановлено ставку акцизного податку 0 грн/л.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст