Головна Блог Аналітична стаття Статті УПРАВЛІННЯ ФІНАНСАМИ ФІЗИЧНИХ ОСІБ

УПРАВЛІННЯ ФІНАНСАМИ ФІЗИЧНИХ ОСІБ

01.05.2018
Переглядів : 1603

Автор статті: Адвокат С.С.Пилипишин

м. Христинівка Черкаська область

УПРАВЛІННЯ ФІНАНСАМИ ФІЗИЧНИХ ОСІБ

У даній статті розглядається питання управління фінансами фізичних осіб органами державної влади. Розкривається механізм перерозподілу фінансових ресурсів фізичних осіб не методом податків, а шляхом регулювання тарифів на комунальні послуги, газ та електрику.

Ключові слова : фінанси, фінансова діяльність держави, фізичні особи.

This article deals with the issue of financial management of individuals by public authorities. The mechanism of redistribution of financial resources of individuals is disclosed not by the method of taxes, but by regulating tariffs for utilities, gas and electricity

Key words: finances, financial activity of the state, individuals.

В данной статье рассматривается вопрос управления финансами физических лиц органами государственной власти. Раскрывается механизм перераспределения финансовых ресурсов физических лиц не методом налогов, а путем регулирования тарифов на коммунальные услуги, газ и электричество.

Ключевые слова: финансы, финансовая деятельность государства, физические лица.

Актуальність проблеми. В умовах підняття тарифів, на постачання газу та електроенергетики для населення України, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, виникає питання забезпечення добробуту громадян України, фінансової безпеки їх з метою формування середнього класу та контролю за використання коштів, що отримують суб’єкти господарської діяльності за постачання електроенергетики, газу, теплової енергії.

Огляд останніх досліджень. Питанням дослідження фінансів фізичних осіб займалися наступні вчені В. В. Сомова[1], А.А. Славкова, М.М. Степура[2], що досліджували податковий тиск на фінанси фізичних осіб, та О.В. Рудницька [3] аналізувала, фінанси домогосподарств. Необхідно зауважити, що в економічній літературі використовується, поняття фінанси домогосподарств, але наш погляд з юридичної науки доцільно застосовувати поняття фінанси фізичних осіб, оскільки фінансові ресурси можуть створювати не тільки сім’я, але фізична особа, громадянин України, іноземець, тому що вониє суб’єктами правових відносин на відміну домогосподарств.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст