Головна Блог Новини Украинский Антимонопольный будет судиться с "Газпромом" за 85 млрд грн

Украинский Антимонопольный будет судиться с "Газпромом" за 85 млрд грн

19.08.2016
Переглядів : 1309

Антимонопольный комитет Украины готов обратиться в суд и через суд принудить российского газового монополиста – компанию “Газпром” уплатить наложенный на компанию в январе текущего года штраф в 85 млрд грн за нарушение антимонопольного законодательства Украины.

Об этом в ходе пресс-конференции сказал глава Комитета Юрий Терентьев.

Терентьев напомнил, что “Газпром” пытался всеми способами оспорить решение о штрафе и на текущий момент продолжает свою судебную активность.

“Однако есть решение АМКУ, наложен штраф, решение должно быть выполнено. Если оно не будет выполнено, будем обращаться в суд”, – сказал Терентьев.

Он также подчеркнул, что материалы обращения в суд уже готовы, однако точной даты подачи иска пока нет.

Згадайте новину: АМКУ оштрафував "ГАЗПРОМ" на 85 млрд. грн.: чекаємо на зеркальну відповідь від Росії

ПАТ "ГАЗПРОМ" - ДЕТАЛІ РІШЕННЯ АМКУ

Антимонопольним комітетом України розглянуто справу про порушення законодавства про захист економічної конкуренції з боку ПАТ «Газпром» (м. Москва, Російська Федерація).

За результатами розгляду справи Комітет прийняв рішення, яким визнав, що ПАТ «Газпром» у період 2009 – 11 місяців 2015 року, як покупець, займає монопольне (домінуюче) становище на загальнодержавному ринку послуги з транзиту природного газу магістральними трубопроводами територією України.

Порушення кваліфіковане за частиною першою статті 13 і пунктом 2 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуги з транзиту природного газу магістральними трубопроводами територією України, як покупця.

Суть порушення полягає в бездіяльності ПАТ «Газпром», яка полягала в невжитті заходів щодо забезпечення отримання послуги з транзиту природного газу магістральними трубопроводами територією України на обґрунтованих умовах, що була б неможливою за умов існування значної конкуренції на ринку, та призвела до ущемлення інтересів НАК «Нафтогаз України».

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст