Головна Блог Новини Українські адвокати носитимуть іменні футболки, щоб ідентифікувати себе під час слідчих дій

Українські адвокати носитимуть іменні футболки, щоб ідентифікувати себе під час слідчих дій

12.09.2022
Переглядів : 6958
Про це повідомляють у прес-службі Національної асоціації адвокатів.

Адвокатська спільнота запропонувала своїм колегам, які виїжджають на слідчі дії та обшуки одягати іменні футболки для швидкої ідентифікації.

У прес-службі зазначають, що у воєнний час це має сенс, тому що адвокати працюють на першій лінії, не завжди у безпечних умовах та разом з іншими процесуальними особами.

"Саме зараз така ідентифікація може допомогти нашим колегам. У когось написано НАБУ, ДБР, а у нас "Адвокат" та прізвище. Тобто, будь-яка особа може відразу ідентифікувати тебе як адвоката. Але це не зобов'язання, особистий вибір та бажання кожного", - розповіли у прес-службі.

Читайте статтю: Ордер адвоката через призму судового правозастосування

В НААУ також зазначили, що іменні футболки - це особиста фінансова ініціатива адвокатів, кошти асоціації на її втілення не витрачались.

НААУ запропонує адвокатам, які мають бажання придбати ідентифікуючі нашивки, замовити їх через офіційний сайт, а виручені від їх продажу кошти будуть спрямовані на благодійність, зокрема, на допомогу адвокатам, які постраждали від військових дій.

Частина адвокатів вже продемонстрували єдність адвокатури та відвідали у іменних футболках засідання РАУ, яке відбулося 5-6 вересня.

Згадайте новину: Законопроект щодо розширення поняття «недопустимий доказ» і введення терміну «очевидно недопустимий доказ» підтримано НААУ

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст