Головна Блог Новини Українська автокефальна православна церква офіційно припинила існування

Українська автокефальна православна церква офіційно припинила існування

14.08.2019
Переглядів : 1557

Українська автокефальна православна церква (УАПЦ) офіційно припинила своє існування, оскільки увійшла до складу Православної церкви України (ПЦУ).

Про це йдеться в парламентській газеті «Голос України».

«29 липня в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб внесено запис про припинення діяльності релігійної організації Патріархія Української автокефальної православної церкви шляхом реорганізації, а саме шляхом приєднання до релігійної організації Київська митрополія Української православної церкви (Православної церкви)», — сказано в повідомленні.

У зв'язку з ліквідацією УАПЦ всі довіреності, видані на її ім'я до 29 липня, відкликані.

Згадайте новину: ГРУПИ ВПЛИВУ У СВІТОВОМУ ПРАВОСЛАВ’Ї: ХТО ТОЧНО ВИЗНАЄ І НЕ ВИЗНАЄ МОЖЛИВУ АВТОКЕФАЛІЮ УКРАЇНСЬКОЇ ЦЕРКВИ

  • Клірик Православної церкви України Філарет звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням «захистити Київський патріархат від рейдерства ПЦУ». У зверненні до Зеленського дії п'ятого президента Петра Порошенка у напрямку надання Україні Томосу про автокефалію Філарет назвав «антинародними», а надання Томосу — «прямим обманом».
  • 20 червня почесний патріарх Православної церкви України Філарет заявив, що на скликаних ним зборах — «Помісному соборі Української православної церкви Київського патріархату» — ухвалили рішення про «відновлення» УПЦ КП і скасування постанови архієрейського собору від 15 грудня 2018 року, яким ця релігійна організація була ліквідована.
  • Пізніше ПЦУ позбавила Філарета канонічних прав на керування єпархією ПЦУ позбавила Філарета канонічних прав на керування єпархією, але залишила його архієреєм, але залишила його своїм архієреєм.

Згадайте новину: Отці і діти. Чому сваряться патріарх Філарет та митрополит Епіфаній

Автор новини: Костя Андрейковець

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст