Головна Блог Новини Цирк розпочався: суддя Чернушенко заявляє що він жертва влади, мета якої знищення судової системи!

Цирк розпочався: суддя Чернушенко заявляє що він жертва влади, мета якої знищення судової системи!

01.07.2015
Автор:
Переглядів : 1992

ГПУ повідомила про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень голові Апеляційного суду м. Києва Антонові Чернушенку. Цьому передувало проведення обшуку в установі, зокрема й у кабінеті її очільника. Як повідомив на брифінгу Генпрокурор Віктор Шокін, розслідування ведеться за фактом незаконного втручання в роботу автоматизованої системи документообігу та постановлення завідомо неправосудних рішень. У свою чергу А.Чернушенко вважає: мета влади — знищити судову систему.

Згадайте новину: Генпрокуратура повідомила про підозру голові Апеляційного судуу м. Києва Чернушенку

Спростування заяв

19 червня ГПУ спільно зі Службою безпеки провела обшук приміщень АСК. За повідомленням прес-служби СБУ, під час таких дій у кабінеті голови установи А.Чернушенка вилучили «заздалегідь підготовлені рішення в окремих справах, які потрапили до нього в результаті протиправного втручання в систему, два бойові пістолети, близько $6,5 тис., 30 тис. грн. і талони на 14,5 т пального».

«Це були мої особисті кошти. Це не кошти, нажиті злочинним шляхом. Вони не мають жодного стосунку до злочину, в скоєнні якого мене підозрюють», — пояснив керманич АСК журналістам наступного дня після проведення спільного брифінгу Ген­прокурора В.Шокіна та т.в.о. голови СБУ Василя Грицака, які розповіли про обставини обшуку в суді.

«Ситуація нагнітається, тому я вирішив дати відповіді на всі запитання, які виникають», — пояснив А.Чернушенко. Він зауважив: у талонів на пальне давно закінчився строк дії.

За інформацією прес-центру СБУ, «працівники державного підприємства, яке обслуговує сервери, за вказівкою керівництва суду внесли зміни в автоматизовану систему для «ручного» розподілу справ. Протягом 2014—2015 років зафіксовано 134 факти втручання в роботу системи документообігу АСК».

«Стверджую: незаконного втручання в автоматизовану систему документообігу не було й не могло бути», — зауважив А.Чернушенко. Він нагадав: представники правоохоронних органів продемонстрували СМС, які начебто були знайдені в його телефоні й свідчили про прийняття рішень «на замовлення». «У протоколі обшуку зазначено: вилучено два мобільні телефони. При цьому ніхто не перевірив і не вказав, з яким обсягом інформації вони вилучені», — повідомив голова АСК.

Він не знає, хто і звідки взяв тексти цих СМС. «Не виключаю, що в наших умовах можуть зробити все що завгодно. Може бути яка завгодно фальсифікація», — припустив А.Чернушенко.

Обшук з порушеннями

Під час зустрічі з журналістами очільник АСК детально зупинився на грубих порушеннях, які, на його думку, були допущені в ході проведення обшуку. «Перший факт — незаконне позбавлення волі голови Апеляційного суду м. Києва на три дні. Ви, мабуть, чули від Генпрокурора про те, що начебто я забарикадувався у своєму службовому кабінеті й впродовж трьох днів не виходив з нього?» — поцікавився А.Чернушенко й ознайомив присутніх зі своєю версією подій.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст