Головна Блог Новини Сумнівні перспективи розвитку української та світової економік

Сумнівні перспективи розвитку української та світової економік

10.03.2016
Автор:
Переглядів : 1387

В результаті нової економічної кризи Україна зіткнеться з подальшою девальвацією національної валюти, відмовою в позику коштів на зовнішніх ринках і відтоком працездатного населення з країни.

Про це заявив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

За його словами, Україна є малою відкритою економікою, тому її залежність від тенденцій світової економіки дуже сильна. Так, незважаючи на те, чи будуть проводитися реформи в країні, експортна виручка буде знижуватися, що спровокує зниження курсу національної валюти і посилить “глибину тиску”.

Крім того, як зазначив Устенко, істотно знизиться можливість країни залучати інвестиційні ресурси. Експерт підкреслив, що Україна не є “тихою гаванню” в розумінні іноземних інвесторів, які в кризові періоди шукають саме такі місця для вкладень ресурсу.

Згадайте новину: Прогноз: К 2019 году почти 5 млрд человек будут пользоваться мобильными платежами

Більш того, український уряд зіткнеться з проблемою відсутності можливості для кредитування. Також експерт згадав проблему трудової міграції з України, яка позбавить її безлічі фахівців і платників податків.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) попереджає про зростаючі “ризики економічного краху” в світі, вважаючи за необхідне прийняття негайних заходів для стимулювання попиту.

Перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон, виступаючи на сесії Національної асоціації економіки бізнесу (National Association for Business Economics, NABE), заявив, що глобальна економіка знаходиться в “дійсно скрутному становищі”.

ЦИТАТА МІСЯЦЯ: Голова НБУ В. Гонтарєва: «Україна не може розвиватись без коштів Міжнародного валютного фонду»

Світовим політикам необхідно вжити термінових заходів у відповідь на уповільнення економічного зростання і нові загрози, що створюються коливаннями сировинних і фінансових ринків, зазначив він.

“Зараз час рішуче підтримати економічну активність і забезпечити більш стійке положення світової економіки”, – заявив Д.Ліптон.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст