Головна Блог Новини Суддя ВССУ Таміла Писана не задекларувала квартири та доходи від бізнесу – виправдовується, що чоловік нотаріус

Суддя ВССУ Таміла Писана не задекларувала квартири та доходи від бізнесу – виправдовується, що чоловік нотаріус

29.04.2016
Автор:
Переглядів : 2743

Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Таміла Писана у своїй декларації за 2015 рік не вказала жодних відомостей про доходи та майно членів своєї сім’ї. А вони, за даними Держреєстру речових прав на нерухоме майно і ЄДРПОУ, минулого року володіли 5 квартирами та мали внески до статутного капіталу у двох фірмах.

Згідно з декларацією Таміли Писаної за 2015 рік, її сукупний дохід склав 242 тис грн – зарплата. Суддя також задекларувала земельну ділянку площею 0,06 га, гараж на 10 кв м та кросовер Honda CR-V 2008 року випуску.

Згідно із законом «Про засади запобігання і протидії корупції» суддя повинна була зазначити інформацію про майновий стан та доходи членів родини. Суддя Писана вказала у декларації свого чоловіка та двох синів, однак жодних відомостей про їхні доходи і майно в документі не зазначила, аргументувавши тим, що вони не надали на це згоди.

Водночас, за даними Держреєстру речових прав, чоловік судді Віктор Писаний у 2005-2008 рр став власником трьох двокімнатних квартир (дві на 43 кв м, одна – на 42 кв м), які знаходяться в одному будинку у місті Бровари на вул. Гагаріна. У листопаді 2015 року всі три квартири за договорами дарування перейшли у власність сина судді Романа Писаного.

Крім того, за даними реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна, Віктор Писаний за договором іпотеки з 2006 року є власником квартири, яка знаходиться у центрі Києва на вул. Шовковичній, 29.

У жовтні 2015 року Віктор Писаний подарував своєму тестю Олександру Угнічу 3-кімнатну квартиру площею 69 кв м у місті Бровари на площі Незалежності, 11.

За даними ЄДРПОУ, Віктор Писаний станом на 2015 р і досі має частки щонайменше у двох фірмах:

· ТОВ «Віжн XXI Медіа груп «Vision XXI Media group» (рекламна діяльність), співвласник з 2009 року. Розмір внеску – 10 тис грн.

· ТОВ «Схід-2008» (організація будівництва об’єктів нерухомості для продажу чи здавання в оренду), співвласник з 2008 року, розмір внеску складає 150 тис грн. Підприємство зареєстроване у Броварах на вул. Гагаріна 10/46. За цією ж адресою знаходиться одна з трьох квартир, яку Віктор Писаний подарував сину.

Згідно з витягом з Єдиного держреєстру МВС, у листопаді 2015 року Віктор Писаний зареєстрував Mercedes-Benz Vito 2015 року випуску.

Влітку 2015 року суд оштрафував Віктора Писаного на 1700 грн за порушення митних правил при перевезенні валюти. При цьому суд також конфіскував на користь держави вилучені у Писаного при огляді 4358 євро.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст