Головна Блог Новини Суддя ВГСУ Артур Ємельянов та член ВСЮ Павло Гречківський бізнес-партнери із привласнення заповідної землі під Києвом

Суддя ВГСУ Артур Ємельянов та член ВСЮ Павло Гречківський бізнес-партнери із привласнення заповідної землі під Києвом

04.09.2015
Автор:
Переглядів : 2271

Суддя Вищого господарського суду України Артур Ємельянов був бізнес-партнером члена Вищої ради юстиції Павла Гречківського. Разом вони володіли компанією ТОВ «Оздоровчий центр «Сесіль», яка має в активах цінну заповідну землю під Києвом, показало розслідування програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та Першого Суспільного.

Теперішня структура власності компанії пов’язана з офшорною фірмою у Ліхтенштейні, де минулого тижня були арештовані мільйонні рахунки родини судді Ємєльянова. А зв’язок останнього із Гречківським показує, наскільки давніми та глибинними є сумнівні зв’язки між представниками українського політикуму та судівського корпусу.

Компанія ТОВ «Оздоровчий центр «Сесіль» у 2007 році за рішенням Київради отримала в оренду 7 гектарів заповідного лісу на Жуковому острові в Києві. Це землевиділення оскаржувала прокуратура. У 2012 році у фірми змінилися власники – ними стали дружина Ємельянова, подружжя Гречківських і Ярослав Порохняк, колишній віце-президент UA Inter Media Holding.

Ще одна зміна власників відбулася у 2013 році, але у журналістів програми «Схеми» є підстави вважати, що Гречківські і Ємельянови не позбулися своїх часток у «Сесіль». Так, директором колишньої компанії Гречківського наразі є Олег Юрійович Клим’юк. Людина з такими ж ініціалами працює в адвокатському бюро сина Гречківського. Він же – асистент того ж Павла Гречківського – тільки вже почесного консула Мальти в України. Примітно, що саме на Мальті де-юре зараз перебувають власники його частки.

Згадайте новину: Як все ж таки провести у цивілізований спосіб з‘їзд адвокатів України?

Обговорюйте тему: Пристрасті по формуванню нового складу Вищої ради юстиції

Павло Гречківський відмовився розповісти, кому передав свою частку у компанії, пославшись на комерційну таємницю.

Частка ж Ємельянових нині зареєстрована у Вадуці, Ліхтенштейн. Саме там місцеві спецслужби минулого тижня заарештували 13,8 мільйони швейцарських франків на рахунках дружини українського судді. Швейцарські правоохоронці не називали імені судді, але український Держфінмоніторинг у своєму повідомленні так описав фігуранта, що під опис підпадає лише Артур Ємельянов.

Згадайте новину: 13 мільйонів швейцарських франків заарештовано на рахунках діючого судді Вищого господарського суду України в Ліхтенштейні

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст