Головна Блог Аналітична стаття Інтерв'ю Суддя Ганна Крижанівська: Стосовно мого переобрання. Було дуже приємно, що колеги просили мене висунути свою кандидатуру на посаду заступника незважаючи на те, що цю посаду я займала до квітня 2014 року й перебувала на ній лише півроку.

Суддя Ганна Крижанівська: Стосовно мого переобрання. Було дуже приємно, що колеги просили мене висунути свою кандидатуру на посаду заступника незважаючи на те, що цю посаду я займала до квітня 2014 року й перебувала на ній лише півроку.

15.01.2015
Переглядів : 6298

Від редакції веб - ресурсу «Протокол»: суддя Ганна Володимирівна Крижанівська відома в першу чергу тим, що розглядала одну із справ Юлії Тимошенко по її обвинуваченню в причетності (замовленні) вбивства разом з Павлом Лазаренком народного депутата Володимира Щербаня.

Широкого розголосу набуло і рішення в іншій справі судді Крижанівської. Саме нею було залишено без змін рішення Печерського суду м. Києва від 19 листопада 2013р., яким була припинена порука народних депутатів від фракції Партії регіонів (ВРУ 7 скликання) Василя Полякова та Дмитра Святаша за повернення комерційними структурами кредитів виданих французькою фінансовою групою BNP Paribas «Укрсіббанк» на загальну суму біля 75 мільйонів доларів США.

Цікава інформація для роздумів: Народилась Ганна Крижанівська 24 вересня 1981 року в м. Умань, закінчила юридичний факультет Київського національного університету ім.. Т. Г. Шевченка і протягом 2004-2008рр. працювала на посаді радника голови Апеляційного суду м. Києва. У 2008 році стала суддею, тобто в 27 років. І відразу була призначена суддею славнозвісного Печерського суду м. Києва. У червні 2013 року Верховна Рада України обрала Крижанівську суддею Апеляційного суду м. Києва, і в тому ж році Ганна Володимирівна у віці 32 роки вже працює на адміністративній посаді – заступником голови Апеляційного суду м. Києва. У квітні 2014 році на виконання положень ЗУ «Про відновлення довіри до системи судової влади в Україні» рішенням загальних зборів суддів Апеляційного суду м. Києва Ганна Крижанівська повторно була призначена на посаду заступника голови Апеляційного суду м. Києва. Кандидат юридичних наук.

Публікуємо інтерв’ю заступника голови Апеляційного суду м. Києва Крижанівської Ганни Володимирівни. Бесіду вела журналіст видання «Закон и Бизнес» Марія Опренко.

«Приоритетной задачей для себя вижу защиту своего коллектива от постороннего влияния и давления»

Заместитель председателя Апелляционного суда Киева Анна КРЫЖАНОВСКАЯ на эту должность, которую занимала еще до вступления в силу закона «О восстановлении доверия к судебной власти в Украине», была переизбрана в апреля 2014 года собранием судей. По утверждению судьи, своим переизбранием она обязана только коллективу, который, несмотря на ее незначительный опыт пребывания на админдолжности, вновь доверил ей эту ответственную миссию.

«Думаю, що всі судді пам’ятають свої перші процеси»

— Ганно Володимирівно, чому ви вирішили стати професійним суддею? У чому, на ваш погляд, полягає романтика юридичної професії?

— На моє глибоке переконання, судова професія є найцікавішою в галузі юриспруденції. Адже судді стикаються з такими питаннями та проблемами, які інші юристи можуть ніколи не зустріти. Безумовно, існує спеціалізація, але все ж таки ми вирішуємо питання різних сфер людського життя. Це дає змогу більше спілкуватися з людьми, що, у свою чергу, є певною їм допомогою. Проте діяти ми повинні з неухильним дотриманням норм закону, навіть тоді, коли рішення може викликати суспільне або чиєсь осібне незадоволення. «Закон суворий, але це закон», —
казали древні. І були праві.

— Чи мріяли ви, що до Апеляційного суду м.Києва, де ви працювали досить тривалий час радником голови, повернетеся вже суддею, а незабаром станете заступником? Ви прагнули цього?

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст