Головна Блог Новини Спадщина Бочан: син змушений подати новий позов проти корумпованих суддів

Спадщина Бочан: син змушений подати новий позов проти корумпованих суддів

04.03.2017
Переглядів : 1443

Бажання стати частиною Верховного суду в Україні виявили понад 600 професіоналів. Тестування на право стати суддею оновленого Верховного суду проходило у Кловському палаці в Києві. Понад 600 суддів, адвокатів та юристів-науковців змагалися за можливість заскочити в цей соціальний ліфт, який може винести на саму верхівку судової вертикалі. Зарплата лише рядового судді Верховного суду – 225 тисяч гривень. Це мало би стримати суддів від корупції.

Згадайте новину: Перше рішення Великої Палати Європейського суду з прав людини проти України на користь 97-річної громадянки Марії Іванівни Бочан.

Про те, що система судочинства потребує змін, журналісти ТСН показали на прикладі гучної справи 90-річної тернополянки Марії Бочан, яка судилася через незавершений будинок, на який претендував родич мера міста. Пані Марія пройшла всю судову вертикаль – від районного до Верховного Суду. Не знайшовши справедливості, вона звернулася до Європейського Суду, який вирішив справу на її користь, присудивши українським судам переглянути рішення і виплатити старенькій 2 тис. євро моральної компенсації. Та, як виявилося, українському судочинству Європейський Суд не указ і наші знову підтвердили своє рішення.

Син пані Марії на цьому не зупинився і знову звернувся до Європейського Суду, який виніс недипломатичний вердикт всьому українському судочинству. Євросуд зазначив, що рішення Верховного суду України можна трактувати лише як грубе свавілля або відмову у правосудді. Цього разу моральна компенсація становила 10 тис. євро. Але бабусі вони вже не знадобилися, бо до рішення вона не дожила.

Джерело: Бізнес компаньйон

Читайте статтю: Застосування рішень Європейського суду з прав людини в судовій практиці: проблеми інтерпретації

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст