Головна Блог Новини Ситник: У справі "Укргазвидобування" затримано 10 людей, організатор - народний депутат Онищенко (Воля народу)

Ситник: У справі "Укргазвидобування" затримано 10 людей, організатор - народний депутат Онищенко (Воля народу)

16.06.2016
Переглядів : 1932

У період з 2013 до 2016 року незаконні газові схеми завдали Україні збитків майже на 3 млрд гривень. Про це на брифінгу повідомив глава Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

«Державі завдано збитків в сумі 1 млрд 600 тис. Гривень, крім того, не сплачено до державного бюджету 1 млн 300 млн гривень - це плата за ренту. Фактично на сьогоднішній день можна говорити про те, що державі завдано збитків, якщо вважати збитки завдані «Укргазвидобуванню» і державному бюджету - становить майже 3 млрд гривень », - повідомив Ситник.

Згадайте новину: Голова НАБУ Ситник: «Інформація про майно, автомобілі та закордонні поїздки суддів переважно у Швейцарію просто шокує…»

У корупційних схемах щодо "Укргазвидобування" були задіяні 20 осіб, організатор - народний депутат Олександр Онищенко.

Про це на брифінгу заявили голова НАБУ Артем Ситник та керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"Обшуки відбулися у Львові, Дніпрі, Києві - вилучено півмільйона додарів, і відбувається арешт майна учасників угрупування. 10 людей з угрупування уже затримано", - сказав він.

У свою чергу очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що провадження розслідується за ознаками злочину - привласнення державного майна у особливо великих розмірах і організація злочинного угрупування.

За його словами, у 2013-2016 роках низка фірм здійснювали розкрадання коштів "Укргазвидобування".

"З 2013 року вони стоворили злочинну організацію, куди входило більше 20 службових осіб, в тому числі "Укргазвидобування", - зауважив Холодницький.

Він повідомив, що вранці передав в ГПУ подання про позбавлення народного депутата із "Волі народу" Олександра Онищенка недоторканності.

"Зранку мною було підготовлено і направлено в 9.45 ранку в приймальню генпрокурора подання на притягнення організатора схеми пана Онищенка, схему він активно просував в часи Януковича і після Революції гідності", - зазначив Холодницький.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст