Головна Блог Новини Роздуми про зміни до Конституції України міністра внутрішніх справ Арсена Авакова

Роздуми про зміни до Конституції України міністра внутрішніх справ Арсена Авакова

04.06.2016
Автор:
Переглядів : 1453

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков: Як мінімум 5000 із 7000 суддів будуть відправлені у відставку! Суди будуть створюватися заново – ніяких автоматичних переведень і переходів зі старих судів у нові! Тільки нові конкурсні набори!

Це, якщо хтось не зрозумів, – грубе резюме вчорашнього проголосованого в Раді законодавчого пакета Конституційних змін і супутнього Закону.

Зовсім непогано, чудово!

Згадайте новину: Революція у судовій системі: ВРУ внесла зміни в Конституцію України та прийняла новий закон "Про судоустрій та статус суддів"

Пам'ятаю, який крик піднявся з боку "професіоналів судової системи" стосовно двох моїх січневих блогів з вимогою повного перезавантаження судів.

Навіть заяву Верховного суду зробила обурена судова громадськість..., але, на жаль, і ах – сталося не за їх бажанням. Буде повне перезавантаження! Нехай не так різко і швидко, як хотілося б мені та колегам із "Народного фронту", але свого ми домоглися. Це колосальний крок вперед у знищенні пострадянського судового монстра і створенні цивілізованої судової системи, що користується довірою у людей!

Згадайте новину: "Переатестація "відсіває" до 30% керівного складу поліції"

Пишаюся жорсткою, безкомпромісною позицією в цьому питанні Арсенія Яценюка та Андрія Парубія, компетентною позицією і щоденною роботою над законопроектами Павла Петренка та Леоніда Ємця! Вони й ряд інших колег зробили колосальну роботу і провели справжні реформаторські зміни!

Тепер справа за імплементацією законів. Це вкрай важливо, адже бюрократичний дракон старої корумпованої судової мафії ще не вбитий. Це тільки початок шляху й важливо не розслаблятися і йти далі!

Джерело: УП

Згадайте новину: Филатов: новый Верховный Суд может быть создан уже в марте 2017 года

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст