Головна Блог Новини Российские аргументы для Гааги: как строят защиту обвиняемых по делу MH-17

Российские аргументы для Гааги: как строят защиту обвиняемых по делу MH-17

25.06.2020
Переглядів : 1858

Гаазький окружний суд, що слухає справу про збиття авіалайнера MH17, пройшов черговий етап, йдеться на сайті eurointegration.com.ua

"Європейська правда" детально розповідала про перебіг процесу та про докази, які представила прокуратура. Цього тижня свою позицію представили адвокати одного з обвинувачених, російського відставного підполковника Олега Пулатова.

Нагадаємо, на віртуальній лаві підсудних – четверо бойовиків. Обвинувачення у Гаазі висунуті чотирьом особам: Ігорю Гіркіну (який називав себе "міністром оборони" та "головнокомандувачем ДНР"), його заступнику Сергію Дубінському (в телефонних розмовах його також називали "полковником Петровським" або за позивним "Хмурий"), керівникові розвідпідрозділу "ДНР" Леоніду Харченку та бойовику, колишньому російському підполковнику Олегу Пулатову.

Останній вирішив найняти собі адвокатів (формально – сам, але за широким суспільним переконанням, їхній захист Пулатову забезпечує Росія, яка таким чином отримує доступ до матеріалів справи).

Слухання цього тижня лише додали аргументів на користь російської ролі у процесі.

Вспомните новость:Российские власти используют отказ в медпомощи как способ воздействия на политзаключенных - правозащитница Ольга Скрипник

Мовна стратегія захисту

Чи намагалися адвокати довести непричетність бойовиків до катастрофи MH17, у якій загинуло 298 людей?

Коротка відповідь: ні. Принаймні, поки що.

Від самого початку захист російського експідполковника пояснив, що не буде обговорювати питання вини, а акцентує увагу на тому, що розслідування неповне, що не доведено навіть збиття літака "Буком", а тому слідство повинно бути продовжене.

Детальні пояснення прокуратури про те, як і чому вона відсіяла усі інші версії, адвокатів не переконали.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст