Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Рішення ВССУ від 13.01.2016 року у справі №6-29983ск15

Рішення ВССУ від 13.01.2016 року у справі №6-29983ск15

13.02.2017
Автор:
Переглядів : 170

Вищий спеціалізований суд україни з розгляду цивільних і кримінальних справ

Р І Ш Е Н Н Я

іменем україни

13 січня 2016 року м. Київ

Колегія суддів судової палати у цивільних справах

Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:

головуючого Червинської М.Є.,

суддів: Мазур Л.М., Мартинюка В.І.,

Нагорняка В.А., Попович О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_3 до відділу державної виконавчої служби Яремчанського міського управління юстиції Івано-Франківської області, треті особи: ОСОБА_4, публічне акціонерне товариство «Мегабанк», про визнання права власності на будинок і зняття арешту з будинку,

за касаційною скаргою публічного акціонерного товариства «Мегабанк» на рішення Яремчанського міського суду Івано-Франківської області від 03 липня 2015 року та ухвалу апеляційного суду Івано-Франківської області від 07 вересня 2015 року,

в с т а н о в и л а:

У червні 2015 року ОСОБА_3 звернулася до суду з позовом, в якому просила визнати за нею право власності на будинок АДРЕСА_1 та зняти арешт з указаного будинку, накладений постановою старшого державного виконавця відділу державної виконавчої служби Яремчанського міського управління юстиції (далі - ВДВС Яремчанського МУЮ) від 29 квітня 2015 року, ВП № 40896568.

На обґрунтування позовних вимог посилалася на те, що відповідно до нотаріально посвідченого договору дарування від 01 березня 2012 року вона прийняла у дар від ОСОБА_4 указаний вище будинок, і цього ж дня нею проведено державну реєстрацію правочину, що підтверджується витягом із Державного реєстру правочинів, який також зареєстровано в електронному реєстрі прав власності на нерухоме майно.

Посилаючись на те, що у червні 2015 року для погашення боргу ОСОБА_4 на належний їй на праві власності будинок накладено арешт та оголошено заборону на його відчуження, просила задовольнити позовні вимоги у повному обсязі.

Рішенням Яремчанського міського суду Івано-Франківської області від 03 липня 2015 року позов задоволено.

Визнано за ОСОБА_3 право власності на будинок АДРЕСА_1.

Знято арешт з будинку АДРЕСА_1, накладений постановою державного виконавця ВДВС Яремчанського МУЮ Івано-Франківської області від 29 квітня 2015 року.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст