Головна Блог Аналітична стаття Статті Проблематика виконання в Україні судових рішень, винесених на території США, у справах, що виникають з сімейних правовідносин

Проблематика виконання в Україні судових рішень, винесених на території США, у справах, що виникають з сімейних правовідносин

27.02.2016
Автор: GARO LAW OFFICE
Переглядів : 10663

Оксана Бобак

юрист ТОВ «Юридичне агентство Ганни Гаро»

www.gannagaroagency.com

Проблематика виконання в Україні

судових рішень, винесених на території США,

у справах, що виникають з сімейних правовідносин

Внаслідок розширення міжнародних зв’язків України та інших держав, проживання та ведення бізнесу великої кількості українців за кордоном, укладення інтернаціональних шлюбів, питання визнання та виконання на території України рішень іноземних судів у сфері сімейних відносин набуло значної актуальності. Зокрема, рішень про розірвання шлюбу, визнання шлюбу недійсним, визначення місця проживання та порядку виховання дитини, надання утримання, поділ подружнього майна, визнання чи оспорювання батьківства, стягнення аліментів, усиновлення, тощо.

Дія судового рішення винесеного на території іноземної держави, в тому числі США, обмежується лише межами цієї держави і його обов’язкове виконання за кордоном можливе лише у разі визнання та виконання даного рішення іноземним уповноваженим органом судової влади.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст