Головна Сервіси для юристів Постанови КМУ Про здійснення державних зовнішніх запозичень у 2022 році шляхом залучення кредиту від Уряду Італійської Республіки в особі Міністра економіки та фінансів Іт...

Про здійснення державних зовнішніх запозичень у 2022 році шляхом залучення кредиту від Уряду Італійської Республіки в особі Міністра економіки та фінансів Іт... | від 12-07-2022 - 791-2022-п

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 12 липня 2022 р. № 791
Київ

Про здійснення державних зовнішніх запозичень у 2022 році шляхом залучення кредиту від Уряду Італійської Республіки в особі Міністра економіки та фінансів Італійської Республіки

З метою виконання Закону України “Про Державний бюджет України на 2022 рік” в умовах воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 “Про введення воєнного стану в Україні”, Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Здійснити державні зовнішні запозичення у 2022 році шляхом залучення кредиту від Уряду Італійської Республіки в особі Міністра економіки та фінансів Італійської Республіки.

2. Затвердити Основні умови здійснення державних зовнішніх запозичень у 2022 році шляхом залучення кредиту від Уряду Італійської Республіки в особі Міністра економіки та фінансів Італійської Республіки, що додаються.

3. Міністерству фінансів передбачати під час складання проекту Державного бюджету України на відповідний рік кошти для погашення та обслуговування державних зовнішніх запозичень, здійснених згідно з цією постановою.

Прем'єр-міністр України

Д. ШМИГАЛЬ

Інд. 67




ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 12 липня 2022 р. № 791

ОСНОВНІ УМОВИ
здійснення державних зовнішніх запозичень у 2022 році шляхом залучення кредиту від Уряду Італійської Республіки в особі Міністра економіки та фінансів Італійської Республіки

1. Державні зовнішні запозичення у 2022 році здійснюються шляхом залучення кредиту від Уряду Італійської Республіки в особі Міністра економіки та фінансів Італійської Республіки на суму, що не перевищує 200 млн. євро (далі - кредит), та надаються відповідно до кредитного договору між Україною в особі Міністра фінансів України як позичальником та Урядом Італійської Республіки в особі Міністра економіки та фінансів Італійської Республіки як кредитором у межах, передбачених Законом України “Про Державний бюджет України на 2022 рік”.

2. За користування кредитом проценти не нараховуються.

3. Остаточне погашення кредиту здійснюється через 15 років, а саме 31 липня 2037 р. (з урахуванням пільгового періоду відстрочення погашення кредиту, що становить 7,5 року та закінчується 30 січня 2030 року).

4. Погашення та обслуговування кредиту здійснюється за рахунок коштів, передбачених законом про Державний бюджет України на відповідний рік.

5. Інші умови залучення кредиту визначаються кредитним договором, зазначеним у пункті 1 цих Основних умов, та іншими документами, пов’язаними з його залученням.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст