Головна Сервіси для юристів Постанови КМУ Про затвердження Порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами

Про затвердження Порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами | від 08-06-2024

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 9 травня 2023 р. № 458
Київ

Про затвердження Порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами

{Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ
№ 640 від 04.06.2024}

Відповідно до частини другої статті 11 Закону України “Про пестициди і агрохімікати” Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Порядок одержання посвідчення про право роботи з пестицидами, що додається.

2. Установити, що допуски (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, видані до набрання чинності цією постановою, є чинними протягом строку, на який вони видані.

3. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається.

4. Ця постанова набирає чинності з 28 червня 2023 року.

Прем'єр-міністр України

Д. ШМИГАЛЬ

Інд. 75



ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 9 травня 2023 р. № 458

ПОРЯДОК
одержання посвідчення про право роботи з пестицидами

1. Цей Порядок визначає умови одержання посвідчення про право роботи з пестицидами (далі - посвідчення) особами, діяльність яких пов’язана з організацією робіт із зберігання та/або застосування пестицидів або з проведенням робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, а також з торгівлею пестицидами.

{Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 640 від 04.06.2024 }

2. Дія цього Порядку не поширюється на фізичних осіб, які застосовують пестициди для власних потреб, не пов’язаних з провадженням господарської діяльності, за умови, що такі пестициди дозволені для роздрібного продажу населенню у дрібнофасованому вигляді.

3. У цьому Порядку терміни вживаються у такому значенні:

навчання з питань безпечного поводження з пестицидами - організована діяльність, спрямована на навчання осіб, діяльність яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням, торгівлею пестицидами, у тому числі з організацією робіт із зберігання та/або застосування пестицидів або проведенням робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, а також з торгівлею пестицидами, з метою набуття необхідних знань і навичок з питань безпечного поводження з пестицидами;

{Абзац третій пункту 3 виключено на підставі Постанови КМ № 640 від 04.06.2024 }

{Абзац четвертий пункту 3 виключено на підставі Постанови КМ № 640 від 04.06.2024 }

{Абзац п'ятий пункту 3 виключено на підставі Постанови КМ № 640 від 04.06.2024 }

тестування - перевірка наявності чи відсутності в особи необхідних знань і навичок, набутих за результатами навчання з питань безпечного поводження з пестицидами.

Інші терміни вживаються у значенні, наведеному в Законах України “Про пестициди і агрохімікати”, “Про захист рослин”, “Про адміністративну процедуру”, “Про електронні комунікації”.

{Абзац сьомий пункту 3 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 640 від 04.06.2024 }

4. Посвідчення видається територіальними органами Держпродспоживслужби за формою згідно з додатком 1 на безоплатній основі особам, діяльність яких пов’язана з організацією робіт із зберігання та/або застосування пестицидів або з проведенням робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, а також з торгівлею пестицидами, за умови досягнення ними 18 років та наявності чинного свідоцтва про проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами (далі - свідоцтво про навчання) за формою згідно з додатком 2.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст