Головна Сервіси для юристів Постанови КМУ Про затвердження Положення про порядок видачі мандата на право здійснення військової капеланської діяльності

Про затвердження Положення про порядок видачі мандата на право здійснення військової капеланської діяльності | від 02-08-2022 - 859-2022-п

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 2 серпня 2022 р. № 859
Київ

Про затвердження Положення про порядок видачі мандата на право здійснення військової капеланської діяльності

Відповідно до частини шостої статті 9 Закону України “Про Службу військового капеланства” Кабінет Міністрів України постановляє:

Затвердити такі, що додаються:

Положення про порядок видачі мандата на право здійснення військової капеланської діяльності;

опис бланка мандата на право здійснення військової капеланської діяльності.

Прем'єр-міністр України

Д. ШМИГАЛЬ

Інд. 73




ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 2 серпня 2022 р. № 859

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок видачі мандата на право здійснення військової капеланської діяльності

Загальні положення

1. Це Положення визначає процедуру видачі мандата на право здійснення військової капеланської діяльності (далі - мандат).

2. У цьому Положенні терміни вживаються у значенні, наведеному в Законах України “Про Службу військового капеланства”, “Про свободу совісті та релігійні організації”, “Про військовий обов’язок і військову службу” та “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”.

3. Право на отримання мандата має громадянин України, який є священнослужителем зареєстрованої в Україні релігійної організації, здобув вищу богословську освіту (вимога застосовується з дня набрання чинності частиною другою статті 7 Закону України “Про Службу військового капеланства”) та кандидатура якого була надана керівним центром (управліням) відповідної релігійної організації для проходження відповідної підготовки та здійснення військової капеланської діяльності.

Організація роботи, пов’язаної з видачею мандата

4. Для зайняття 90 відсотків штатних посад військових капеланів центральний орган виконавчої влади, у підпорядкуванні якого перебувають Збройні Сили, Національна гвардія, інші утворені відповідно до законів України військові формування та Держприкордонслужба, затверджує розподіл квот конфесійного представництва військових капеланів з урахуванням конфесійної приналежності особового складу та надсилає до ДЕСС запит про визначення кількості кандидатів на посади військових капеланів від відповідної релігійної організації (далі - запит про кількість кандидатів).

Для зайняття 10 відсотків штатних посад військових капеланів у Збройних Силах, Національній гвардії, інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях та Держприкордонслужбі начальник Служби військового капеланства Збройних Сил, Національної гвардії, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та Держприкордонслужби здійснює розподіл квот конфесійного представництва військових капеланів та через центральний орган виконавчої влади, у підпорядкуванні якого він перебуває, надсилає до ДЕСС відповідний запит про кількість кандидатів.

Запит про кількість кандидатів має містити інформацію про розподіл квот конфесійного представництва військових капеланів та загальну чисельність штатних посад військових капеланів.

5. ДЕСС за результатами розгляду запиту про кількість кандидатів протягом десяти робочих днів визначає кількість кандидатів на посади військових капеланів від відповідної релігійної організації, формує та надсилає запит до керівного центру (управління) цієї релігійної організації щодо подання кандидатур для проходження відповідної підготовки та здійснення військової капеланської діяльності (далі - запит щодо подання кандидатур).

6. Про отримання запиту щодо подання кандидатур релігійний центр (управління) повідомляє ДЕСС протягом десяти робочих днів. Релігійний центр (управління) також повідомляє ДЕСС про можливість подати кандидатури. Таке повідомлення скріплюється власноручним підписом (у разі повідомлення у паперовій формі) або електронним підписом (у разі повідомлення в електронній формі) керівника релігійного центру (управління).

7. У разі повідомлення релігійним центром (управлінням) про неможливість подати кандидатури ДЕСС протягом п’яти робочих днів повідомляє про це відповідному центральному органу виконавчої влади, що надіслав запит про кількість кандидатів.

8. Для виготовлення мандатів релігійний центр (управління) подає до ДЕСС:

1) заяву релігійного центру (управління) про виготовлення мандатів, яка має містити відомості про кожного кандидата на посаду військового капелана, зокрема:

прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності), дату його народження, зареєстроване/задеклароване місце проживання, номер, серію (за наявності) паспорта громадянина України, дату видачі та орган, що його видав;

найменування посади священнослужителя, яку кандидат на посаду військового капелана обіймає в релігійній організації;

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст