Головна Сервіси для юристів Постанови КМУ Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з управління небезпечними відходами

Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з управління небезпечними відходами | від 05-12-2023

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 5 грудня 2023 р. № 1278
Київ

Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з управління небезпечними відходами

Відповідно до пункту 14 - 1 частини першої статті 7, абзацу першого частини другої статті 9 Закону України “Про ліцензування видів господарської діяльності”, частини першої статті 44 Закону України “Про управління відходами” Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з управління небезпечними відходами, що додаються.

2. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається.

3. Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування, крім пунктів 1, 5 переліку постанов Кабінету Міністрів України, що втратили чинність, затвердженого цією постановою, які набирають чинності з 9 січня 2024 року.

Прем'єр-міністр України

Д. ШМИГАЛЬ

Інд. 75



ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 5 грудня 2023 р. № 1278

ЛІЦЕНЗІЙНІ УМОВИ
провадження господарської діяльності з управління небезпечними відходами

Загальні положення

1. Ці Ліцензійні умови встановлюють вичерпний перелік документів, які додаються до заяви про отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з управління небезпечними відходами (далі - ліцензія), а також визначають вичерпний перелік організаційних, кадрових, технологічних вимог, обов’язкових до виконання під час провадження такої діяльності.

Ці Ліцензійні умови не поширюються на ліцензування господарської діяльності з перевезення небезпечних відходів.

2. Дія цих Ліцензійних умов поширюється на всіх суб’єктів господарювання незалежно від їх організаційно-правової форми та форми власності, які в повному обсязі або частково провадять чи мають намір провадити господарську діяльність з управління небезпечними відходами.

3. У цих Ліцензійних умовах терміни вживаються в такому значенні:

господарська діяльність з управління небезпечними відходами - комплекс операцій із збирання та оброблення небезпечних відходів, а також збирання, зберігання небезпечних відходів для їх подальшого експорту з метою оброблення чи видалення;

засоби провадження господарської діяльності з управління небезпечними відходами - устаткування, обладнання, вантажно-розвантажувальна техніка, контейнери та інші засоби, що перебувають у власності чи користуванні ліцензіата та необхідні для організації провадження діяльності, що підлягає ліцензуванню;

зберігання небезпечних відходів - утримання відходів на об’єктах збирання, зокрема до їх оброблення, не більше одного року з моменту їх утворення, що є безпечним для здоров’я людей і навколишнього природного середовища відповідно до екологічних та санітарно-гігієнічних вимог;

збирання небезпечних відходів - операція, що полягає у вилученні, купівлі, накопиченні та зберіганні небезпечних відходів суб’єктами господарювання у сфері управління відходами, включаючи роздільне збирання з метою подальшого перевезення небезпечних відходів на об’єкти оброблення небезпечних відходів.

Інші терміни вживаються у значенні, наведеному в Законі України “Про ліцензування видів господарської діяльності” (далі - Закон), Законі України “Про управління відходами”, постанові Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2021 р. № 1065 “Про Єдину екологічну платформу “ЕкоСистема” (Офіційний вісник України, 2021 р., № 82, ст. 5264).

4. Зміст та форми заяв про отримання, переоформлення, анулювання ліцензії, зупинення або відновлення дії ліцензії, про розширення або звуження виду господарської діяльності з управління небезпечними відходами, відомостей та опису документів, що додаються до відповідних заяв, наведено в додатках до цих Ліцензійних умов.

Документи, що подаються для отримання, переоформлення, анулювання ліцензії, зупинення або відновлення дії ліцензії, про розширення або звуження виду господарської діяльності з управління небезпечними відходами

5. Після встановлення відповідності матеріально-технічної бази, необхідної для провадження господарської діяльності з управління небезпечними відходами (далі - господарська діяльність), уповноваженими особами Міндовкілля здобувач ліцензії (ліцензіат) для отримання ліцензії або розширення провадження виду господарської діяльності подає в електронній формі шляхом використання інформаційної системи управління відходами (далі - система), що є функціональним модулем Єдиної екологічної платформи “ЕкоСистема”, документи, що передбачені додатками 1-10, 12 і формуються автоматично програмними засобами системи на основі інформації, яка була внесена здобувачем ліцензії (ліцензіатом) під час створення облікового запису в системі та/або подання документів в електронній формі в систему і заповнення всіх обов’язкових полів. Документи, що існують тільки в паперовій формі, додаються до заяви у форматі PDF із накладенням на них електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті.

У разі подачі документів у паперовій формі здобувач ліцензії (ліцензіат) для отримання ліцензії або розширення провадження виду господарської діяльності подає до органу ліцензування заяву про отримання ліцензії або розширення провадження виду господарської діяльності за формою згідно з додатками 1 і 2.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст