Стаття 18. Система контролю та обліку доз опромінення населення

Попередня

20/25

Наступна

Система контролю та обліку доз опромінення населення спрямована на визначення критичних груп людей залежно від умов та місця проживання чи розташування робочих місць, для яких можливе перевищення лімітів доз опромінення, та реєстрацію індивідуальних доз опромінення осіб, віднесених до критичної групи. Для цілей перевірки дотримання ліміту річної дози опромінення населення використовують оцінку ефективної та/або еквівалентної річної дози опромінення для репрезентативної особи.

{Частина перша статті 18 із змінами, внесеними згідно із Законом № 3344-IX від 23.08.2023 }

{Частину другу статті 18 виключено на підставі Закону № 3344-IX від 23.08.2023 }

Облік індивідуальних доз опромінення людей, віднесених до критичної групи, ведеться в районному (міському) дозовому реєстрі опромінення, організацію ведення якого здійснюють місцеві органи виконавчої влади.

Визначення, облік та контроль доз опромінення персоналу та населення забезпечуються шляхом створення єдиної державної системи контролю та обліку індивідуальних доз опромінення. Забезпечення організації створення та функціонування цієї системи покладається на орган державного регулювання ядерної та радіаційної безпеки.

{Статтю 18 доповнено частиною четвертою згідно із Законом № 5460-VI від 16.10.2012 }

Порядок створення єдиної державної системи контролю та обліку індивідуальних доз опромінення визначається Кабінетом Міністрів України.

{Статтю 18 доповнено частиною п'ятою згідно із Законом № 5460-VI від 16.10.2012 }

Розділ IV
КОМПЕНСАЦІЯ ТА ВІДШКОДУВАННЯ ШКОДИ

Попередня

20/25

Наступна

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст