Головна Сервіси для юристів Постанови КМУ Про внесення змін до Статуту Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

Про внесення змін до Статуту Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві | від 28-10-2022 - 1219-2022-п

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 28 жовтня 2022 р. № 1219
Київ

Про внесення змін до Статуту Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести зміни до Статуту Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 лютого 2022 р. № 125 “Про створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві” (Офіційний вісник України, 2022 р., № 18, ст. 975), виклавши його в редакції, що додається.

Прем'єр-міністр України

Д. ШМИГАЛЬ

Інд. 75




ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 16 лютого 2022 р. № 125
(в редакції постанови Кабінету Міністрів України
від 28 жовтня 2022 р. № 1219)

СТАТУТ
Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

Загальні положення

1. Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві (далі - Фонд) є небанківською фінансовою установою з особливим статусом, яка створена в організаційно-правовій формі товариства з обмеженою відповідальністю.

2. Засновником Фонду є держава в особі Кабінету Міністрів України.

3. Найменування Фонду:

українською мовою: повне - товариство з обмеженою відповідальністю “Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві”, скорочене - ТОВ “ФЧГКСГ”;

англійською мовою: повне - Limited Liability Company “Partial Credit Guarantee Fund in Agriculture”, скорочене - “PCGF LLC”.

4. Місцезнаходження Фонду: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 24.

Мета і предмет діяльності Фонду

5. Основною метою діяльності Фонду є забезпечення підтримки суб’єктів мікропідприємництва, малих і середніх суб’єктів підприємництва, що провадять діяльність у сільському господарстві, шляхом часткового гарантування виконання зобов’язань таких суб’єктів за кредитними договорами.

6. Єдиним предметом діяльності Фонду є надання часткових гарантій за кредитними зобов’язаннями суб’єктів малого і середнього підприємництва, що провадять діяльність у галузі сільського господарства.

Юридичний статус Фонду

7. Фонд набуває права юридичної особи з дня його державної реєстрації в установленому законодавством порядку.

8. Відносини, що виникають у зв’язку з функціонуванням Фонду, регулюються Конституцією України, Цивільним кодексом України, Господарським кодексом України, Законом України “Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг”, іншими законами та нормативно-правовими актами з питань регулювання небанківських фінансових послуг з урахуванням особливостей, визначених Законом України “Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві”, а також цим Статутом.

9. Фонд має відокремлене майно, самостійний баланс, рахунки в банках, печатку, штампи і бланки із своїм найменуванням, веде бухгалтерський облік та складає фінансову звітність відповідно до законодавства.

10. Фонд не несе відповідальності за зобов’язаннями держави, а держава не несе відповідальності за зобов’язаннями Фонду.

11. Фонд має право в установленому законодавством порядку укладати договори, набувати майнових та особистих немайнових прав, бути позивачем і відповідачем у судах України та інших держав.

12. Фонд не належить до категорії державних цільових фондів, набуває статусу фінансової установи та права провадити діяльність з надання фінансових послуг після включення його до Державного реєстру фінансових установ, ведення якого здійснює Національний банк, та отримання ліцензії у порядку, встановленому законом і нормативно-правовими актами Національного банку.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст