Головна Сервіси для юристів Постанови КМУ Про внесення змін до Порядку проведення інспектування, огляду, фітосанітарної експертизи (аналізів), повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи (аналі...

Про внесення змін до Порядку проведення інспектування, огляду, фітосанітарної експертизи (аналізів), повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи (аналі... | від 22-07-2022 - 818-2022-п

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 22 липня 2022 р. № 818
Київ

Про внесення змін до Порядку проведення інспектування, огляду, фітосанітарної експертизи (аналізів), повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи (аналізів), нагляду, обстеження, моніторингу, знезараження об’єктів регулювання, оформлення сертифікатів, передбачених Законом України “Про карантин рослин”, контролю за проведенням огляду в частині відбору зразків та вибіркового контролю за проведенням фітосанітарної експертизи (аналізів)

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Внести до Порядку проведення інспектування, огляду, фітосанітарної експертизи (аналізів), повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи (аналізів), нагляду, обстеження, моніторингу, знезараження об’єктів регулювання, оформлення сертифікатів, передбачених Законом України “Про карантин рослин”, контролю за проведенням огляду в частині відбору зразків та вибіркового контролю за проведенням фітосанітарної експертизи (аналізів), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2019 р. № 1177 “Деякі питання реалізації Закону України “Про карантин рослин” (Офіційний вісник України, 2020 р., № 12, ст. 472), зміни, що додаються.

2. Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування.

Прем'єр-міністр України

Д. ШМИГАЛЬ

Інд. 75




ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 22 липня 2022 р. № 818

ЗМІНИ,
що вносяться до Порядку проведення інспектування, огляду, фітосанітарної експертизи (аналізів), повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи (аналізів), нагляду, обстеження, моніторингу, знезараження об’єктів регулювання, оформлення сертифікатів, передбачених Законом України “Про карантин рослин”, контролю за проведенням огляду в частині відбору зразків та вибіркового контролю за проведенням фітосанітарної експертизи (аналізів)

1. Абзаци перший - третій пункту 100 замінити абзацом такого змісту:

“100. Карантинний сертифікат (додаток 14) видається на об’єкти регулювання, включені до переліку об’єктів регулювання для цілей контролю за переміщенням територією України, у разі вивезення з карантинної зони об’єктів регулювання, які здатні поширювати карантинний організм, щодо якого запроваджено карантинний режим.”.

У зв’язку з цим абзаци четвертий і п’ятий вважати відповідно абзацами другим і третім.

2. Назву підрозділу “Оформлення фітосанітарного сертифіката та фітосанітарного сертифіката на реекспорт” розділу “Оформлення сертифікатів, передбачених Законом України “Про карантин рослин” після слова “Оформлення” доповнити словом “, переоформлення”.

3. У пункті 106:

1) після слів фітосанітарного сертифіката на реекспорт” доповнити словом “, виданого:”;

2) доповнити пункт абзацами такого змісту:

“у паперовій формі - у разі, коли цього вимагають фітосанітарні заходи країни призначення;

в електронній формі - в інших випадках, у тому числі на вимогу особи.”.

4. Доповнити Порядок пунктами 111-1 і 111-2 такого змісту:

“111-1. Переоформлення фітосанітарного сертифіката або фітосанітарного сертифіката на реекспорт здійснюється за заявою особи шляхом видачі нового фітосанітарного сертифіката або фітосанітарного сертифіката на реекспорт із анулюванням раніше виданого фітосанітарного сертифіката або фітосанітарного сертифіката на реекспорт із урахуванням пункту 111-2 цього Порядку.

У разі переоформлення фітосанітарного сертифіката або фітосанітарного сертифіката на реекспорт у розділі 11 “Додаткова декларація” фітосанітарного сертифіката або фітосанітарного сертифіката на реекспорт зазначаються номер і дата фітосанітарного сертифіката або фітосанітарного сертифіката на реекспорт, який анульовано.

111-2. Під час переоформлення фітосанітарного сертифіката або фітосанітарного сертифіката на реекспорт:

у пункті 11 заяви на оформлення фітосанітарного сертифіката або фітосанітарного сертифіката на реекспорт зазначаються вимога та підстава для його переоформлення, номер і дата видачі фітосанітарного сертифіката або фітосанітарного сертифіката на реекспорт, який анулюється та потребує переоформлення;

висновок фітосанітарної експертизи (аналізів) або висновок повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи (аналізів) об’єктів регулювання вимагається виключно в разі зміни країни призначення та за умови, що фітосанітарні заходи такої країни вимагають відсутності шкідливих організмів в об’єктах регулювання, на наявність яких фітосанітарна експертиза (аналізи) не проводилася;

оригінал фітосанітарного сертифіката або фітосанітарного сертифіката на реекспорт, виданий у паперовій формі, подається за наявності;

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст