Головна Сервіси для юристів Постанови КМУ Про створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

Про створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві | від 02-11-2022 - 125-2022-п

[ image ]

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 16 лютого 2022 р. № 125
Київ

Про створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

{Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ
№ 1219 від 28.10.2022}

Відповідно до частини другої статті 1 Закону України “Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві” Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Створити Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві (далі - Фонд), сто відсотків статутного капіталу якого належить державі, повноваження з управління корпоративними правами держави у статутному капіталі якого здійснює Міністерство аграрної політики та продовольства.

2. Затвердити Статут Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, що додається.

3. Взяти до відома, що Фонд розміщується у приміщенні Міністерства аграрної політики та продовольства по вул. Хрещатик, 24, у м. Києві на умовах відшкодування балансоутримувачу фактичних витрат, пов’язаних з його утриманням.

4. Міністерству аграрної політики та продовольства:

здійснити формування статутного капіталу Фонду за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті України на 2022 рік;

до обрання та призначення в установленому порядку голови правління Фонду призначити виконуючого обов’язки голови правління Фонду.

5. Виконуючому обов’язки голови правління Фонду здійснити в установленому порядку заходи щодо державної реєстрації Фонду.

Прем'єр-міністр України

Д. ШМИГАЛЬ

Інд. 75



ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 16 лютого 2022 р. № 125
(в редакції постанови Кабінету Міністрів України
від 28 жовтня 2022 р. № 1219 )

СТАТУТ
Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

Загальні положення

1. Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві (далі - Фонд) є небанківською фінансовою установою з особливим статусом, яка створена в організаційно-правовій формі товариства з обмеженою відповідальністю.

2. Засновником Фонду є держава в особі Кабінету Міністрів України.

3. Найменування Фонду:

українською мовою: повне - товариство з обмеженою відповідальністю “Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві”, скорочене - ТОВ “ФЧГКСГ”;

англійською мовою: повне - Limited Liability Company “Partial Credit Guarantee Fund in Agriculture”, скорочене - “PCGF LLC”.

4. Місцезнаходження Фонду: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 24.

Мета і предмет діяльності Фонду

5. Основною метою діяльності Фонду є забезпечення підтримки суб’єктів мікропідприємництва, малих і середніх суб’єктів підприємництва, що провадять діяльність у сільському господарстві, шляхом часткового гарантування виконання зобов’язань таких суб’єктів за кредитними договорами.

6. Єдиним предметом діяльності Фонду є надання часткових гарантій за кредитними зобов’язаннями суб’єктів малого і середнього підприємництва, що провадять діяльність у галузі сільського господарства.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст