Головна Сервіси для юристів Постанови КМУ Про реалізацію експерименту з організації навчання осіб за освітніми програмами у сфері інформаційних технологій “Старт в ІТ”

Про реалізацію експерименту з організації навчання осіб за освітніми програмами у сфері інформаційних технологій “Старт в ІТ” | від 24-06-2022 - 737-2022-п

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 24 червня 2022 р. № 737
Київ

Про реалізацію експерименту з організації навчання осіб за освітніми програмами у сфері інформаційних технологій “Старт в ІТ”

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Погодитися з пропозицією Міністерства економіки, Міністерства цифрової трансформації, Державного центру зайнятості щодо реалізації у 2022 році експерименту з організації навчання осіб за освітніми програмами у сфері інформаційних технологій “Старт в ІТ” (далі - експеримент).

2. Затвердити Порядок реалізації експерименту з організації навчання осіб за освітніми програмами у сфері інформаційних технологій “Старт в ІТ”, що додається.

3. Міністерству культури та інформаційної політики забезпечити поширення інформації про можливість навчання осіб за освітніми програмами у сфері інформаційних технологій “Старт в ІТ” на всій території України.

4. Міністерству економіки, Міністерству цифрової трансформації за участю Державного центру зайнятості протягом двох місяців після завершення експерименту подати Кабінетові Міністрів України звіт про результати його реалізації.

Прем'єр-міністр України

Д. ШМИГАЛЬ

Інд. 49




ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 24 червня 2022 р. № 737

ПОРЯДОК
реалізації експерименту з організації навчання осіб за освітніми програмами у сфері інформаційних технологій “Старт в ІТ”

1. Цей Порядок визначає механізм реалізації експерименту з організації навчання осіб за освітніми програмами у сфері інформаційних технологій “Старт в ІТ” (далі - експеримент), використання коштів, передбачених Мінекономіки у загальному фонді за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету за програмою “Підтримка заходів з організації навчання осіб за освітніми програмами у сфері інформаційних технологій” та міжнародної технічної допомоги.

Метою експерименту є реалізація права громадян на працю, сприяння зайнятості населення.

2. Головним розпорядником коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Мінекономіки.

3. Координаторами експерименту є Мінекономіки, Мінцифри, Державний центр зайнятості.

4. Уповноваженими органами з реалізації експерименту від Державного центру зайнятості є міські, районні, міськрайонні центри зайнятості, філії регіональних центрів зайнятості (далі - центри зайнятості).

5. Учасниками експерименту є суб’єкти освітньої діяльності, що надають послуги в системі неформальної освіти (далі - суб’єкти освітньої діяльності), та особи, які перебувають у простої, особи, з якими зупинено дію трудового договору, особи, яким надано відпустку без збереження заробітної плати без обмеження строку, встановленого частиною першою статті 26 Закону України “Про відпустки” відповідно до частини третьої статті 12 Закону України “Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану”, внутрішньо переміщені особи працездатного віку, зареєстровані безробітні, які мають право на отримання соціальних послуг з професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації відповідно до Законів України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” і “Про зайнятість населення” та інші особи, за винятком тих, які зазначені в абзацах другому - п’ятому цього пункту (далі - особи).

Дія цього Порядку не поширюється на:

осіб, які не мають професійної (професійно-технічної) та/або фахової перед вищої, та/ або вищої освіти;

осіб, які мають досвід роботи менше ніж 18 місяців;

осіб, які отримали спеціалізацію у сфері інформаційних технологій та/або мають досвід роботи в ІТ-індустрії.

6. Мінцифри затверджує перелік освітніх програм у сфері інформаційних технологій “Старт в ІТ” (далі - освітні програми) згідно з визначеними Міністерством критеріями, оприлюднює його на офіційному веб-сайті Мінцифри та передає Державному центру зайнятості для оприлюднення на офіційних веб-сайтах центрів зайнятості.

7. Перелік освітніх програм містить інформацію про освітні програми та суб’єктів освітньої діяльності (назва освітньої програми, за якою здійснюватиметься навчання, строк, вартість навчання однієї особи за весь період навчання, матеріально-технічне, навчально-методичне та кадрове забезпечення, найменування суб’єкта освітньої діяльності, місцезнаходження).

8. Особа здійснює вибір освітньої програми, зазначеної у відповідному переліку, а також форми та місця здобуття освіти.

9. Для проходження навчання за освітніми програмами (далі - навчання) під час реалізації експерименту особа подає особисто заяву в електронній формі за допомогою засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі - Портал Дія).

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст