Головна Сервіси для юристів Закони Про платіжні системи та переказ коштів в Україні Стаття 18. Використання електронного підпису в банківській системі України та суб'єктами переказу коштів

Стаття 18. Використання електронного підпису в банківській системі України та суб'єктами переказу коштів

Попередня

18/43

Наступна

18.1. Електронний документ на переказ має однакову юридичну силу з паперовим документом. Електронний підпис є обов'язковим реквізитом електронного документа на переказ.

18.2. Порядок застосування електронного підпису для засвідчення електронного документа на переказ установлюється нормативно-правовими актами Національного банку України.

{Пункт 18.2 статті 18 із змінами, внесеними згідно із Законом № 2478-VIII від 03.07.2018 }

18.3. Відповідальність за достовірність інформації, що міститься в реквізитах електронного документа, несе особа, яка наклала на цей документ електронний підпис. В іншому разі відповідальність несе банк або інша установа - учасник платіжної системи.

{Пункт 18.3 статті 18 із змінами, внесеними згідно із Законом № 2478-VIII від 03.07.2018 }

18.4. Електронний документ на переказ, що не засвідчений електронним підписом, не приймається до виконання. Учасник платіжної системи має передбачити під час приймання електронних документів на переказ:

процедуру перевірки електронного підпису;

процедуру перевірки цілісності, достовірності та авторства електронного документа на переказ.

У разі недотримання зазначених вимог банк або інша установа - учасник платіжної системи несуть відповідальність за шкоду, заподіяну суб'єктам переказу.

{Стаття 18 із змінами, внесеними згідно із Законом № 2056-IV від 06.10.2004 ; в редакції Закону № 5284-VI від 18.09.2012 }

Попередня

18/43

Наступна

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст