Прикінцеві положення

/

1. Цей Закон набирає чинності з 1 січня 2014 року.

Пункт 8 статті 11 цього Закону діє до 1 серпня 2014 року.

{Пункт 1 доповнено абзацом другим згідно із Законом № 1622-VII від 31.07.2014 }

2. Додатки №№ 1-11 до цього Закону є його невід’ємною частиною.

3. Положення частини першої статті 11 та частини першої статті 23 Закону України "Про акціонерні товариства" (щодо заборони оплати цінних паперів борговими емісійними цінними паперами, емітентом яких є набувач) у 2014 році застосовуються з урахуванням положень статей 22 та 23 цього Закону у разі придбання у державну власність акцій додаткової емісії банків в обмін на облігації внутрішньої державної позики.

{Пункт 3 в редакції Закону № 1165-VII від 27.03.2014 }

4. У 2014 році положення частини другої статті 32 Закону України "Про банки і банківську діяльність" щодо формування статутного капіталу шляхом грошових внесків) у разі придбання у державну власність акцій банків в обмін на облігації внутрішньої державної позики застосовуються з урахуванням статей 22 та 23 цього Закону.

{Пункт 4 в редакції Закону № 1165-VII від 27.03.2014 }

5. Установити, що у 2014 році Національний банк України проводить відрахування до загальних резервів, поки сума загальних резервів не дорівнюватиме 5 відсоткам обсягу грошово-кредитних зобов’язань Національного банку України. При цьому перерахування до Державного бюджету України прибутку до розподілу здійснюється відповідно до статті 15 цього Закону без урахування частини п’ятої статті 5 - 1 Закону України "Про Національний банк України".

5 - 1 . Підрозділ 10 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України (Відомості Верховної Ради України, 2011 р., №№ 13-17, ст. 112) доповнити пунктом 23 такого змісту:

"23. Установити, що органи, які здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" на підставі отриманих від відповідного контролюючого органу реєстрів інвентаризації платників податку та висновків із зазначенням суми податку на додану вартість, що підлягає відшкодуванню з бюджету, оформлюють видачу платникам податку, які подали до такого контролюючого органу заяву про оформлення відшкодування сум податку на додану вартість облігаціями внутрішньої державної позики, зазначену у реєстрах та висновках суму бюджетного відшкодування шляхом видачі у строки, визначені пунктом 200.13 статті 200 цього Кодексу, облігацій внутрішньої державної позики строком обігу п’ять років.

Оформлення відшкодування сум податку на додану вартість облігаціями внутрішньої державної позики прирівнюється до видачі платнику податку суми бюджетного відшкодування шляхом перерахування коштів з бюджетного рахунка на рахунок платника податку.

Порядок випуску, обігу, погашення зазначених облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум податку на додану вартість, а також основних умов їх випуску затверджується Кабінетом Міністрів України".

{Прикінцеві положення доповнено пунктом 5 - 1 згідно із Законом № 1165-VII від 27.03.2014 }

6. Зупинити на 2014 рік дію абзацу першого підпункту 1.5, підпунктів 1.6 і 1.7 пункту 16 підрозділу 10 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України (Відомості Верховної Ради України, 2011 р., №№ 13-17, ст. 112).

6 - 1 . Зупинити дію:

абзацу четвертого підпункту 1 пункту 5 - 1 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України;

частини сьомої статті 7 Закону України "Про утилізацію транспортних засобів" (Відомості Верховної Ради України, 2014 р., № 20-21, ст. 719).

{Прикінцеві положення доповнено пунктом 6 - 1 згідно із Законом № 1165-VII від 27.03.2014 ; в редакції Закону № 1622-VII від 31.07.2014 }

6 - 2 . Кабінету Міністрів України у місячний термін:

забезпечити скорочення граничної чисельності працівників центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій та інших державних органів не менше ніж на 10 відсотків;

подати на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо скорочення не менше ніж на 10 відсотків загальної чисельності Міністерства внутрішніх справ України (за винятком чисельності Національної гвардії України), Служби безпеки України, Управління державної охорони України, органів прокуратури України;

вжити заходів щодо скорочення кількості легкових автомобілів автопідприємства Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України, автобаз Державного управління справами та Управління справами Апарату Верховної Ради України не менше ніж на 50 відсотків, а також легкових автомобілів, що обслуговують органи виконавчої влади та інші державні органи;

подати на розгляд Президента України та прийняти власні рішення про скасування актів, якими встановлені пільги окремим колишнім посадовим особам держави, в тому числі щодо виплати щомісячного грошового утримання, створення апаратів для забезпечення їх діяльності, користування державними дачами, охорони, транспортного та побутового обслуговування, безоплатного проїзду, пільгового користування житлом, комунальними послугами.

{Прикінцеві положення доповнено пунктом 6 - 2 згідно із Законом № 1165-VII від 27.03.2014 }

6 - 3 . Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини, Рахунковій палаті, Центральній виборчій комісії, Державній судовій адміністрації України, Вищій раді юстиції, Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення забезпечити скорочення чисельності працівників не менше ніж на 10 відсотків.

{Прикінцеві положення доповнено пунктом 6 - 3 згідно із Законом № 1165-VII від 27.03.2014 }

6 - 4 . Установити, що:

надходження екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів, що надійшли до спеціального фонду державного бюджету, зараховуються до загального фонду державного бюджету;

надходження екологічного податку (крім податку, визначеного пунктом 4 частини третьої статті 29 Бюджетного кодексу України, та екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів), що надійшли з початку року, зараховуються до загального та спеціального фондів державного бюджету у пропорціях, визначених абзацом другим статті 10 та пунктом 2 статті 11 цього Закону;

Кабінетом Міністрів України затверджується особливий порядок проведення індексації грошових доходів населення у межах фінансових ресурсів бюджетів усіх рівнів, бюджету Пенсійного фонду України та бюджетів інших фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування на 2014 рік;

/

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст