Головна Блог Новини Президент України Порошенко звільнив 86 суддів за порушення присяги

Президент України Порошенко звільнив 86 суддів за порушення присяги

30.01.2016
Автор:
Переглядів : 1916

Президент Петро Порошенко підписав укази, якими звільнив за порушення присяги 86 суддів.

Указом №27/2016 від 30 січня Глава держави звільнив трьох суддів за неправові рішення стосовно активістів Революції Гідності. Вища рада юстиції ухвалила рішення, що суддя Червонозаводського районного суду міста Харкова Денис Чудовський, суддя Оболонського районного суду Києва Юлія Швачач та суддя Шевченківського районного суду міста Києва Дмитро Кравець під час Майдану порушили присягу, і рекомендувала їх звільнити. Зокрема, ВРЮ визнала, що Денис Чудовський не забезпечив дотримання принципів незалежності суддів та не забезпечив повного і всебічного дослідження всіх обставин у справах, постановивши необґрунтовані рішення, а Дмитро Кравець не сумлінно виконував свої обов'язки та порушив норми законодавства.

Згадайте новину: 278 суддів Криму звинуватять у державній зраді та конфіскують їх майно на території України

Також Указом №28/2016 від 30 січня Президент звільнив за порушення присяги 83 суддів низки судів у анексованому Росією Криму.

Джерело: ПУ

Згадайте новину: Тільки зараз суддю Печерського районного суду м. Києва Світлану Волкову дійсно відсторонено від посади

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №28/2016

Про звільнення суддів

Відповідно до пункту 5 частини п'ятої статті 126 Конституції України постановляю:

Звільнити з посад у зв'язку з порушенням присяги судді:

суддів Алуштинського міського суду Автономної Республіки Крим:

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст