Головна Блог Аналітична стаття Статті Правила поводження у наземному міському транспорті

Правила поводження у наземному міському транспорті

13.02.2017
Переглядів : 4495

Останнім часом, у зв’язку із погіршенням стану автомобільних доріг в цілому та нікчемним процесом прибирання снігу, який, як завжди випав несподівано, багато людей, з метою скорішого пересування по місту, пересідає з власних автівок на комунальний міський транспорт. Разом із тим громадяни, як користувачі цього виду транспорту зазвичай не знають правил користування комунальним міським транспортом, які врегульовані відповідними нормативним актами. Так, прошу Вас звернути увагу на відповіді на деякі актуальні питання, що виникають під час користування комунальним міським транспортом.

Чи потрібно при пересадці повторно сплачувати вартість проїзду в міському транспорті, якщо цей транспорт вийшов з ладу та не доставив Вас до кінцевої зупинки?

Відповідь - Ні.

Згідно Правил користування трамваєм і тролейбусом у містах України у разі виходу рухомого складу з ладу під час роботи на маршруті (лінії) пасажири, що оплатили вартість транспортної послуги, при пересадці на іншу одиницю рухомого складу повторно вартість проїзду не сплачують. Пасажиру лише необхідно пред'явити разовий квиток або талон, який вже був закомпостований в транспорті, який не довіз його до кінцевої зупинки. Відповідно до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту у разі виходу з ладу автобуса міського сполучення перевізник повертає пасажирам повну вартість квитка, а подальша поїздка оплачується та здійснюється ними самостійно.

Якщо я заплатив за проїзд і отримав квиток за проїзд в автобусі, але не відмітив цей квиток компостером, який знаходиться в середині автобуса, чи повинен я сплачувати штраф?

Відповідь - Так.

Пасажир зобов'язаний сплатити за свій проїзд, закомпостувавши абонементний талон або придбавши разовий квиток у кондуктора чи водія.

Квитки для проїзду у міському транспорті поділяються на разові квитки та абонементні талони.

Разовий квиток (на проїзд у міському автобусі, трамваї, тролейбусі) - вид документа, який дає право його пред'явникові на одну поїздку за умови наявності на ньому спеціальної відмітки - компостування.

Разовий квиток (для поїздки в маршрутному таксі) - вид документа, який придбаний у водія та дає право його пред'явникові на одну поїздку в межах кінцевих зупинок маршруту в одному напрямку.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст