Головна Блог Аналітична стаття Статті Позови і справи в українських судах від диваків

Позови і справи в українських судах від диваків

14.06.2018
Автор:
Переглядів : 2976

Окрім серйозних та складних справ, інколи суддям доводиться працювати із оригінальними та дещо дивними позовами. Це можуть бути незвичні позовні вимоги, цікаві обставини справи чи загальна ситуація, повідомляє ukrainepravo.com.

Пропонуємо ознайомитись із декількома оригінальними справами, які розглядались раніше та розглядаються нині в судах України.

Позов про закриття порталу в потойбічний світ

Прийняття до провадження цього позову “прогриміло” в соцмережах влітку минулого року. З першого погляду, предметом позову є звичайні вимоги: усунення перешкод у спілкуванні та вихованні дітей, відібрання дітей та зобов'язання вчинити певні дії, однак перелік із 24 позовних вимог привертає увагу своєю оригінальністю, як для української судової системи.

Згадайти новину: В Україні не охороняються 60% приміщень судів

Серед найбільш цікавих можна виділити такі:

- зобов'язати уповноважених осіб місцевої прокуратури, органу опіки та піклування, працівників місцевого РУ ГУ МВС України в м. Києві, Генеральної прокуратури України провести розслідування щодо шкідливості продуктів харчування з ГМО на розумову діяльність людей та розробити відповідний законопроект щодо заборони використання ГМО для продуктів харчування та подати його до Верховної Ради України;

- зобов'язати уповноважених осіб Генеральної прокуратури України та працівників місцевого РУ ГУ МВС України в м. Києві залучити спеціалістів у галузі релігії, чорної магії, екстрасенсорики [...] для виявлення шкідливого впливу від проведення окультних обрядів сектою ОСОБА_2;

- зобов'язати уповноважених осіб Генеральної прокуратури України та місцевої прокуратури залучити спеціалістів у галузі релігії, чорної магії, екстрасенсорики [...] для закриття порталу в потойбічний світ, який відкрила секта ОСОБА_2 в квартирі їх проживання за адресою: АДРЕСА_1;

- зобов'язати працівників телепроекту [...] випустити передачу про негативний вплив блуду батьків, дошлюбних статевих стосунків на подальше виховання та життя дітей.

Для позивача розгляд цієї справи розпочався неодразу: спочатку суд залишив позовну заяву без руху, аби позивач заплатив судовий збір за всі 24 позовні вимоги (сума судового збору становила 14 720 грн. 00 коп.). Зважаючи на те, що станом на сьогодні справа призначена до розгляду на вересень 2018 року, можна свідчити, що вимоги щодо сплати судового збору позивач виконав.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст