Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВСУ від 12.10.2016 року у справі №914/3236/14

Постанова ВСУ від 12.10.2016 року у справі №914/3236/14

10.02.2017
Автор:
Переглядів : 171

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 жовтня 2016 року м. Київ

Судова палата у господарських справах

Верховного Суду України у складі:

головуючого суддів:Берднік І.С., Ємця А.А., Жайворонок Т.Є.,

за участю представників:

державного підприємства "Львівський

виробничо-технічний центр стандартизації,

метрології та сертифікації" - Брацкової О.С.,

товариства з обмеженою відповідальністю

"Опора-БКБ" - Шниря О.Б., -

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за заявою державного підприємства "Львівський виробничо-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації" про перегляд Верховним Судом України постанови Вищого господарського суду України від 28 березня 2016 року у справі № 914/3236/14 за позовом Державної інспекції сільського господарства України до товариства з обмеженою відповідальністю "Опора-БКБ", державного підприємства "Львівський виробничо-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації", треті особи: регіональне відділення Фонду державного майна України по Львівській області, Фонд державного майна України, за участю прокурора Львівської області, про визнання недійсним інвестиційного договору від

7 грудня 2012 року № 42,

в с т а н о в и л а:

У вересні 2014 року Державна інспекція сільського господарства України звернулася до Господарського суду Львівської області з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Опора-БКБ" (далі - ТОВ "Опора-БКБ"), державного підприємства "Львівський виробничо-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації" (далі - ДП "Львівський виробничо-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації") про визнання недійсним інвестиційного договору від 7 грудня 2012 року № 42, укладеного між ДП "Львівський виробничо-технічний центр стандартизації, метрології і сертифікації" і ТОВ "Опора-БКБ" (далі - договір

№ 42).

З урахуванням доповнень позовні вимоги обґрунтовано тим, що договір № 42 укладено сторонами з порушенням вимог закону.

Ухвалами Господарського суду Львівської області від 29 квітня 2015 року і від 27 липня 2015 року до участі у справі як третіх осіб залучено відповідно регіональне відділення Фонду державного майна України по Львівській області та Фонд державного майна України.

12 травня 2015 року із заявою про вступ у справу відповідно до статті 361 Закону України "Про прокуратуру" звернувся заступник прокурора Львівської області.

Справа розглядалася судами неодноразово.

Рішенням Господарського суду Львівської області від 12 травня 2015 року позов задоволено.

Визнано недійсним договір № 42. Стягнуто солідарно з ДП "Львівський виробничо-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації" і ТОВ "Опора-БКБ" 1218,00 грн сплаченого судового збору.

Скасовано заходи забезпечення позову, вжиті згідно з ухвалою Господарського суду Львівської області від 16 квітня 2015 року.

Постановою Львівського апеляційного господарського суду від 16 грудня 2015 року рішення Господарського суду Львівської області від 12 травня 2015 року скасовано в частині визнання недійсним договору № 42 та стягнення солідарно з ДП "Львівський виробничо-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації" і ТОВ "Опора-БКБ" 1218,00 грн сплаченого судового збору на користь Державної інспекції сільського господарства України.

У цій частині прийнято нове рішення про відмову в задоволенні позову.

В іншій частині рішення суду першої інстанції залишено без змін.

Стягнуто з Державної інспекції сільського господарства України на користь ТОВ "Опора -БКБ" 609,00 грн судового збору за розгляд справи в суді апеляційної інстанції.

Вищий господарський суд України постановою від 28 березня 2016 року залишив без змін постанову Львівського апеляційного господарського суду від 16 грудня 2015 року.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст