Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВП ВС від 22.03.2018 року у справі №800/559/17

Постанова ВП ВС від 22.03.2018 року у справі №800/559/17

30.05.2020
Автор:
Переглядів : 274

П О С Т А Н О В А

Іменем України

22 березня 2018 року

м. Київ

Справа № 800/559/17 (П/9901/67/18)

Провадження № 11-71заі18

Велика Палата Верховного Суду у складі:

Головуючого судді: Князєва В.С.,

судді-доповідача Саприкіної І.В.,

суддів: Антонюк Н.О., Бакуліної С.В., Британчука В.В., Гудими Д.А., Данішевської В.І., Золотнікова О.С., Лобойка Л.М., Лященко Н.П., Прокопенка О.Б., Рогач Л.І., Ситнік О.М., Ткачука О.С., Уркевича В.Ю., Яновської О.Г.,

розглянувши у порядку письмового провадження апеляційну скаргу ОСОБА_3 на ухвалу Верховного Суду у складі судді Касаційного адміністративного суду Стрелець Т. Г. від 09 січня 2018 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_3 до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про визнання бездіяльності протиправною та стягнення моральної шкоди,

УСТАНОВИЛА:

У листопаді 2017 року ОСОБА_4 звернувся з адміністративним позовом до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про: визнання протиправною бездіяльності відповідача, яка виражена у не відкритті дисциплінарного провадження стосовно прокурора військової прокуратури Одеського гарнізону ОСОБА_5 та військового прокурора Південного регіону України ОСОБА_6; зобов'язання Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів відкрити дисциплінарне провадження за скаргою ОСОБА_3 від 30 вересня 2017 року стосовно прокурора військової прокуратури Одеського гарнізону ОСОБА_5 та військового прокурора Південного регіону України ОСОБА_6; стягнення з відповідача на користь позивача 250 000 грн на відшкодування моральної шкоди.

Верховний Суд у складі судді Касаційного адміністративного суду ухвалою від 09 січня 2018 року відмовив у відкритті провадження на підставі п. 1 ч. 1 ст. 170 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), оскільки позов не належить розглядати за правилами адміністративного судочинства.

Не погодившись із таким судовим рішенням з підстави порушення судом норм процесуального права, ОСОБА_4 подав апеляційну скаргу про скасування незаконної, на його думку, ухвали суду першої інстанції та направлення справи для продовження розгляду до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду.

Обґрунтовуючи свої доводи, ОСОБА_4 зазначає, що ухвала суду першої інстанції є невмотивованою, оскільки в його скаргах до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів міститься більш ніж достатньо відомостей для відкриття дисциплінарного провадження та притягнення до відповідальності прокурорів, які зазначені в цих скаргах.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст