Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВГСУ від 31.01.2017 року у справі №910/4893/16

Постанова ВГСУ від 31.01.2017 року у справі №910/4893/16

03.02.2017
Автор:
Переглядів : 332

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 січня 2017 року Справа № 910/4893/16

Вищий господарський суд України у складі: суддя Палій В.В. - головуючий (доповідач), судді Бондар С.В. і Селіваненко В.П.

розглянув касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "ПОРТАЛ-КЖ-БУД" , м. Київ

на рішення господарського суду міста Києва від 08.04.2016

на постанову Київського апеляційного господарського суду від 08.11.2016

у справі № 910/4893/16

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "НОВБУД" (далі - ТОВ "НОВБУД"), с. Святопетрівське Київської області,

до товариства з обмеженою відповідальністю "ПОРТАЛ-КЖ-БУД" (далі - ТОВ "ПОРТАЛ-КЖ-БУД"), м. Київ,

про стягнення 366 536,32 грн.

Судове засідання проведено за участю представників сторін:

позивача - Добрянський В.А. керівник

відповідача - не з'явився

За результатами розгляду касаційної скарги Вищий господарський суд України

ВСТАНОВИВ:

ТОВ "НОВБУД" звернулося до господарського суду міста Києва з позовом до ТОВ "ПОРТАЛ-КЖ-БУД" про стягнення 366 536,32 грн. завданих збитків.

Рішенням господарського суду міста Києва від 08.04.2016 у справі № 910/4893/16 (суддя Отрош І.М.) позов задоволено, з посиланням на його обґрунтованість.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 20.07.2016 (судді Смірнова Л.Г.- головуючий, Дідиченко М.А., Чорна Л.В.) рішення місцевого господарського суду скасовано, прийнято нове рішення про відмову у задоволенні позовних вимог у повному обсязі.

Постановою Вищого господарського суду України від 04.10.2016 задоволено касаційну скаргу ТОВ "НОВБУД", постанову апеляційного господарського суду зі справи скасовано, справу передано на новий розгляд до Київського апеляційного господарського суду.

У новому розгляді справи № 910/4893/16 постановою Київського апеляційного господарського суду від 08.11.2016 (судді Буравльов С.І. - головуючий, Андрієнко В.В., Шапран В.В.) рішення місцевого господарського суду про задоволення позову залишено без змін.

У касаційній скарзі до Вищого господарського суду України ТОВ "ПОРТАЛ-КЖ-БУД" просить судові рішення попередніх інстанцій зі справи скасувати та прийняти нове рішення про відмову у позові. Скаргу мотивовано прийняттям оскаржуваних судових актів з порушенням норм матеріального та процесуального права.

Відзиву на касаційну скаргу не надходило.

Сторони відповідно до статті 1114 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) належним чином повідомлені про час і місце розгляду касаційної скарги.

Перевіривши повноту встановлення попередніми судовими інстанціями обставин справи та правильність застосування ними норм матеріального і процесуального права, заслухавши пояснення представника ТОВ "НОВБУД", Вищий господарський суд України дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення касаційної скарги з урахуванням такого.

Місцевим та апеляційним господарськими судами у справі встановлено, що:

- 16.01.2015 ТОВ "НОВБУД" як підрядником та ТОВ "ПОРТАЛ-КЖ-БУД" як субпідрядником укладено договір субпідряду № 002 (далі - Договір № 002), відповідно до умов якого в порядку та на умовах, визначених цим договором, підрядник доручає, а субпідрядник бере на себе зобов'язання власними та/або залученими силами та засобами на свій ризик якісно, у встановлені даним договором строки та у порядку, виконати комплекс робіт (комплекс будівельно-монтажних робіт з улаштування місць загального користування багатоквартирного житлового будинку № 8 та всі види робіт і послуг, виконані згідно з умовами даного договору, Проектної документації, договірними об'ємами робіт, завдань підрядника та державних будівельних норм і правил, що діють в Україні) по об'єкту (багатоквартирний житловий будинок з вбудованими нежитловими приміщеннями, розташований по бульвару Лесі Українки № 8 в селі Петрівське, Києво-Святошинського району Київської області) згідно з виданою підрядником проектною документацією, об'єктними і локальними кошторисами та додатками до договору, договірними об'ємами робіт, і включаючи всі можливі роботи, що не вказані, але необхідні для повного виконання робіт за цим договором, і здати виконані роботи підряднику;

- згідно з пунктом 4.1 Договору № 002 договірна ціна виконання робіт за цим договором є динамічною і орієнтовно складає 406 195,45 грн., крім того ПДВ 81 239,09 грн., разом 487 434,54 грн. Остаточна ціна робіт визначається на підставі підписаних сторонами актів форми КБ-2в та Довідок форми КБ-3, які складаються згідно з фактичними обсягами виконаних робіт та погодженої підрядником вартості матеріально-технічних ресурсів;

- як встановлено у пункті 6.1 Договору № 002, підрядник приймає виконані субпідрядником належним чином роботи щомісячно, шляхом підписання актів приймання виконаних робіт форми КБ-2в та довідок (форма КБ-3);

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст