Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВГСУ від 27.07.2016 року у справі №908/395/15-г

Постанова ВГСУ від 27.07.2016 року у справі №908/395/15-г

10.02.2017
Автор:
Переглядів : 110

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 липня 2016 року Справа № 908/395/15-г

Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

Мележик Н.І. - головуючого (доповідача),

Дунаєвської Н.Г.,

Саранюка В.І.,

розглянувши у відкритому

судовому засіданні

касаційну скаргу Фізичної особи ОСОБА_4

на ухвалу Донецького апеляційного господарського суду

від 17.02.2016 року

у справі № 908/395/15-г

господарського суду Запорізької області

за позовом Фізичної особи ОСОБА_4

до Товариства з обмеженою відповідальністю

"Екссон-Груп"

про стягнення частки у статутному капіталі

за участю представників:

позивача - не з'явились

відповідача - не з'явились

В С Т А Н О В И В:

Рішенням господарського суду Запорізької області від 27.01.2016 року в задоволенні позову відмовлено.

Не погодившись з прийнятим рішенням, Фізична особа ОСОБА_4 звернувся до Донецького апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою.

Ухвалою Донецького апеляційного господарського суду від 17.02.2016 року (судді: Ушенко Л.В., Дучал Н.М., Склярук О.І.) апеляційну скаргу Фізичної особи ОСОБА_4 повернуто без розгляду на підставі п.3 ч. 1 ст. 97 ГПК України у зв'язку з відсутністю доказів сплати судового збору.

В подальшому Фізична особа ОСОБА_4 звернувся до Вищого господарського суду України з касаційною скаргою, в якій просив скасувати ухвалу Донецького апеляційного господарського суду від 17.02.2016 року, посилаючись на порушення судом апеляційної інстанції норм процесуального права.

Перевіривши у відкритому судовому засіданні доводи касаційної скарги та правильність застосування господарським судом апеляційної інстанції норм процесуального права, колегія суддів Вищого господарського суду України дійшла висновку, що касаційна скарга не підлягає задоволенню з наступних підстав.

В частині 3 статті 94 ГПК України закріплено обов'язок скаржника при поданні апеляційної скарги додавати докази сплати судового збору.

Посилаючись на перебування у скрутному матеріальному становищі, скаржник при поданні апеляційної скарги не надав доказів сплати судового збору та звернувся з клопотанням про його відстрочку або розстрочку.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст