Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВГСУ від 24.01.2017 року у справі №5023/2756/11

Постанова ВГСУ від 24.01.2017 року у справі №5023/2756/11

03.02.2017
Автор:
Переглядів : 343

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 січня 2017 року Справа № 5023/2756/11

Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

Куровського С.В. - головуючого (доповідача),

Катеринчук Л.Й.,

Ткаченко Н.Г.,

за участю представників:

розпорядника майна Стєбєлєва А.М. - Кудінової О.М. (дов. від 15.12.2016),

ПП "АЗЧ Постач" - Шишлова О.М. (дов. від 20.08.2015),

ПП "Юнітрейд плюс" - Омельченка А.А. (дов. від 25.04.2016)

Мінагрополітики - Пантелєєнка Р.М. (дов. від 04.01.2017),

розглянувши у відкритому судовому засіданні в режимі відеоконференції

касаційну скаргу Державного підприємства "Харківський завод шампанських вин"

на постанову Харківського апеляційного господарського суду від 01.11.2016

у справі №5023/2756/11 господарського суду Харківської області

за заявою Приватного підприємства "АЗЧ Постач"

до Державного підприємства "Харківський завод шампанських вин"

про визнання банкрутом,

встановив:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 15.09.2016 (суддя Яризько В.О.) задоволено заяву Приватного підприємства "Юнітрейд плюс" про заміну кредитора.

Здійснено заміну кредитора боржника Державного підприємства "Харківський завод шампанських вин", а саме Іноземного підприємства "Торговий дім "Харківський завод шампанських вин" на його правонаступника Приватне підприємство "Юнітрейд Плюс".

Ухвалено внести зміни до реєстру вимог кредиторів по справі №5023/2756/11, здійснивши заміну кредитора Іноземного підприємства "Торговий дім "Харківський завод шампанських вин" на його правонаступника Приватне підприємство "Юнітрейд Плюс" з сумою вимог 40539913,11 грн. - четверта черга.

Постановою Харківського апеляційного господарського суду від 01.11.2016 (колегія суддів у складі: Тарасова І. В., Могилєвкін Ю.О., Тихий П.В.) ухвалу господарського суду Харківської області від 15.09.2016 залишено без змін.

В касаційній скарзі Державне підприємство (ДП) "Харківський завод шампанських вин" просить постанову Харківського апеляційного господарського суду від 01.11.2016 скасувати, прийняти нове рішення, яким відмовити Приватному підприємству "Юнітрейд плюс" у задоволенні клопотання про заміну кредитора у справі. Вважає постанову суду апеляційної інстанції, якою залишено без змін ухвалу суду першої інстанції від 15.09.2016 про заміну кредитора його правонаступником, такою, що винесена без достатнього нормативно-правового обґрунтування можливості заміни кредитора у справі про банкрутство, що розглядається відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", без належного вивчення всіх доказів та без врахування інтересів боржника та розпорядника майна.

ПП "Юнітрейд Плюс" проти вимог касаційної скарги заперечує з підстав, викладених у запереченнях, просить касаційну скаргу залишити без задоволення, оскаржувану постанову суду апеляційної інстанції залишити без змін.

Судова колегія, заслухавши доповідь судді Куровського С.В., пояснення учасників судового засідання, розглянувши наявні матеріали справи, обговоривши доводи касаційної скарги, перевіривши юридичну оцінку обставин справи та повноту їх встановлення, дослідивши правильність застосування судами першої та апеляційної інстанцій норм матеріального та процесуального права, дійшла висновку, що касаційна скарга не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Ст. 4-1 ГПК України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі Закон).

З матеріалів справи вбачається, що ухвалою господарського суду Харківської області від 15.04.2011 за заявою кредитора - Приватного підприємства "АЗЧ Постач" порушено провадження у справі про банкрутство Державного підприємства "Харківський завод шампанських вин", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, призначено підготовче засідання суду.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст