Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВГСУ від 23.12.2015 року у справі №917/511/15

Постанова ВГСУ від 23.12.2015 року у справі №917/511/15

13.02.2017
Автор:
Переглядів : 127

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 грудня 2015 року Справа № 917/511/15

Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

Дунаєвської Н.Г. - головуючого,

Мележик Н.І. (доповідача),

Владимиренко С.В.,

розглянувши у відкритому

судовому засіданні касаційну

скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Фірма САВА"

на ухвалу Харківського апеляційного господарського

суду від 06.10.2015 року

у справі № 917/511/15

господарського суду Полтавської області

за позовом ОСОБА_5

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Фірма САВА"

третя особа Полтавське міське управління юстиції в особі Реєстраційної служби Полтавського міського управління юстиції

про стягнення вартості частки майна та прибутків товариства

за участю представників:

позивача - ОСОБА_6

відповідача - Литвишко І.В.

третьої особи - не з"явились

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_5 звернувся до господарського суду Полтавської області з позовом до ТОВ "Фірма САВА" про стягнення вартості належної частки майна ТОВ "Фірма САВА" та частини прибутків, одержаних ТОВ "Фірма САВА" згідно висновку експертизи про вартість чистих активів товариства на час фактичного виходу ОСОБА_5 із числа учасників (засновників) товариства з урахуванням ринкової вартості основних засобів пропорційно частці в розмірі 50% у статутному фонді товариства.

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 16.03.2015 року порушено провадження у даній справі та залучено до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Полтавське міське управління юстиції в особі Реєстраційної служби Полтавського міського управління юстиції.

Рішенням господарського суду Полтавської області від 23.07.2015 року (суддя Тимощенко О.М.) позовні вимоги задоволено, а саме стягнуто з ТОВ "Фірма САВА" на користь ОСОБА_5 42 100 грн. вартості частки майна.

Зазначене рішення оскаржено сторонами у справі в апеляційному порядку.

Ухвалою Харківського апеляційного господарського суду від 06.10.2015 року (судді: Камишева Л.М., Бондаренко В.П., Івакіна В.О.), у даній справі призначено додаткову судову економічну експертизу, на підставі статті 41 ГПК України, в зв"язку з чим провадження у справі, відповідно до вимог статті 79 ГПК України, зупинено.

Не погоджуючись з ухвалою суду апеляційної інстанцій, ТОВ "Фірма САВА" звернулось до Вищого господарського суду України з касаційною скаргою, в якій просить її скасувати, а справу передати на розгляд до Харківського апеляційного господарського суду, посилаючись на порушення судом попередньої інстанції норм процесуального права.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст