Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВГСУ від 23.11.2016 року у справі №909/210/16

Постанова ВГСУ від 23.11.2016 року у справі №909/210/16

09.02.2017
Автор:
Переглядів : 189

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 листопада 2016 року Справа № 909/210/16

Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

Козир Т.П. - головуючого, Гольцової Л.А., Іванової Л.Б,

за участю представника відповідача - Жиляка М.Д. дов. № 43 від 18 листопада 2016 року,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві касаційну скаргу ТОВ "Фомич" на постанову Львівського апеляційного господарського суду від 1 вересня 2016 року у справі Господарського суду Івано-Франківської області за позовом Виконавчого комітету Поляницької сільської ради Яремчанської міської ради Івано-Франківської області до ТОВ "Фомич" про визнання договору про пайову участь замовників будівництва у розвитку соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури села укладеним у запропонованій позивачем редакції,

УСТАНОВИВ:

У березні 2016 року Виконавчого комітету Поляницької сільської ради Яремчанської сільської ради Івано-Франківської області (далі - позивач) звернувся до ТОВ "Фомич" (далі - відповідач) з позовом про зобов'язання укласти договір про пайову участь замовників будівництва у розвитку соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури села та додаток до нього (розрахунок не сплаченого до сільського бюджету замовниками будівництва пайового внеску у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури с. Поляниця).

Позовні вимоги обгрунтовані невиконанням відповідачем визначеного Законом України "Про регулювання містобудівної діяльності" обов'язку укласти договір про пайову участь замовників будівництва у створенні та розвитку інженерно-транспортної інфраструктури села.

Рішенням Господарського суду Івано-Франківської області від 27 травня 2016 року позов задоволено повністю.

Визнано договір про пайову участь замовників будівництва у розвитку соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури села між виконавчим комітетом Поляницької сільської ради Яремчанської міської ради Івано-Франківської області та ТОВ "Фомич" укладеним у запропонованій позивачем редакції:

"ДОГОВІР №

про пайову участь замовників будівництва у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури села

с. Поляниця " " 2016 р.

Виконавчий комітет Поляницької сільської ради Яремчанської міської ради Івано-Франківської міської ради (далі - Виконком) в особі сільського голови Поляка Миколи Миколайовича, що діє на підставі Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Положення "Про пайову участь замовників будівництва у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури села" (Сторона 1), з однієї сторони, та Товариство з обмеженою відповідальністю "Фомич", що зареєстроване за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Короля Данила, 16В, офіс 8, в особі директора Глущака Сергія Ігоровича з іншої сторони, а разом надалі - Сторони, у відповідності до Положення "Про пайову участь замовників будівництва у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури села", а також беручи до уваги те, що замовник у відповідності до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" зобов'язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури села Поляниця, констатуючи, що правовідносини, які виникають за цим Договором, є майново-господарськими зобов'язаннями і обов'язковими до виконання, уклали цей договір про пайову участь замовників будівництва у створенні і розвитку а інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури села (далі - Договір) про наступне:

1. Предмет Договору

1.1. За цим Договором Замовник, що здійснює пайову участь в порядку та на умовах, визначених Договором, бере участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури села Поляниця.

2. Обов'язки сторін

2.1. Замовник зобов'язується сплатити пайовий внесок у розмірі та у терміни, визначені Договором.

2.2. Виконком зобов'язується використати кошти отримані від замовника на розвиток та інженерно-транспортної та соціальної інфраструктуру села.

3. Розмір і порядок сплати пайового внеску

3.1. Замовник сплачує пайову участь у сумі 470 994,48 гри. ( чотириста сімдесят тисяч дев'ятсот дев'яносто чотири гривні 48 коп.) згідно з Додатком 1 Договору.

3.2. Термін сплати - протягом 30 днів з дня реєстрації Договору.

4. Строк дії Договору

4.1. Договір набуває чинності з моменту його реєстрації і діє до моменту повного виконання умов Договору.

5. Відповідальність сторін

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст