Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВГСУ від 20.12.2016 року у справі №14/264

Постанова ВГСУ від 20.12.2016 року у справі №14/264

03.02.2017
Автор:
Переглядів : 180

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 грудня 2016 року Справа № 14/264

Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

Плюшка І.А. - головуючого,

Кролевець О.А.,

Євсікова О.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні касаційну

скаргу Рівненської міської ради

на ухвалу Рівненського апеляційного господарського суду від 20 жовтня 2016 року

у справі № 14/264

господарського суду Рівненської області

за позовом Державно-комунального підприємства "Міське об'єднання парків культури та відпочинку м. Рівного"

до Приватного підприємства "Домінус"

про зміни договорів оренди нежитлового приміщення

за участю представників

позивача - не з'явився відповідача - не з'явився

заявника касаційної скарги - не з'явився

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Рівненської області № 14/264 від 05 червня 2007 року затверджено мирову угоду від 05 червня 2007 року між державно-комунальним підприємством "Міське об'єднання парків культури та відпочинку м. Рівного" та приватним підприємством "Домінус".

Не погоджуючись з прийнятою ухвалою, 17 грудня 2016 року (тобто через 8 років і 8 місяців) особа, яка не брала участі в справі - Рівненська міська рада звернулась до суду з апеляційною скаргою, в якій просив поновити строк подання апеляційної скарги та прийняти апеляційну скаргу до провадження, скасувати оскаржену ухвалу та передати справу на розгляд господарського суду Рівненської області.

Ухвалою Рівненського апеляційного господарського суду від 20 жовтня 2016 року (судді Демидюк О.О., Савченко Г.І., Павлюк І.Ю.) відхилено клопотання Рівненської міської ради про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали господарського суду Рівненської області від 05 червня 2007 року. Апеляційну скаргу (з доданими до неї документами) на ухвалу господарського суду рівненської області від 05 червня 2007 року у справі №14/264 повернуто Рівненській міській раді.

Не погодившись з зазначеною ухвалою Рівненська міська рада звернулась до Вищого господарського суду України з касаційною скаргою в якій просить скасувати ухвалу Рівненського апеляційного господарського суду від 20 жовтня 2016 року та справу передати на розгляд до суду апеляційної інстанції.

В обґрунтування зазначених вимог заявник касаційної скарги посилається на неправильне застосування судом апеляційної інстанції норм матеріального та процесуального права.

19 грудня 2016 року до Вищого господарського суду України від Рівненської міської ради надійшло клопотання про участь в судовому процесі в режимі відеоконференції.

Колегія суддів Вищого господарського суду України відмовила у задоволенні клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, оскільки таке клопотання може бути подано не пізніш як за сім днів до дня проведення судового засідання, в якому відбуватиметься така участь.

Колегія суддів, обговоривши доводи касаційної скарги, перевіривши матеріали справи, перевіривши юридичну оцінку обставин справи та повноту їх встановлення, дослідивши правильність застосування господарськими судами першої та апеляційної інстанцій норм процесуального права, вважає, що касаційна скарга не підлягає задоволенню.

Державним-комунальним підприємством "Міське об'єднання парків культури та відпочинку м. Рівного" та приватним підприємством "Домінус" до господарського суду Рівненської області 05 червня 2007 року було подано заяву про затвердження мирової угоди.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст