Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВГСУ від 20.10.2015 року у справі №8/84-нм

Постанова ВГСУ від 20.10.2015 року у справі №8/84-нм

27.02.2017
Автор:
Переглядів : 141

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 жовтня 2015 року Справа № 8/84-НМ

Вищий господарський суд України у складі колегії суддів :

головуючого суддіМалетича М.М.,суддів:Круглікової К.С.(доповідач), Грека Б.М. розглянувши касаційну скаргу Споживчого товариства "Жиско" на постановуРівненського апеляційного господарського суду від 22.07.2015у справі№8/84-НМ господарського суду Житомирської області за позовомСпоживчого товариства "Жиско" до1. Радомишльської районної спілки споживчих товариств 2. Комунального підприємства " Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації" Житомирської обласної ради треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача про 1. Товариство з обмеженою відповідальністю "Юридична компанія "Пріорітас" 2. ОСОБА_4 3. ОСОБА_5 1. Вишевицьке споживче товариство 2. Потіївське споживче товариство 3. Кочерівське споживче товариство 4. Радомишльське споживче товариство 5. ОСОБА_6 6. ОСОБА_7 7. ОСОБА_8 8. ОСОБА_9 визнання права власності та зобов'язання вчинити певні дії

за участю представників сторін:

позивача:Ільїна Д.В.,

відповідача 1:Данильченко І.А., Черниш М.М.,

відповідача 2: не з'явився,

третіх осіб на стороні позивача:

третя особа 1: не з'явився,

третя особа 2: не з'явився,

третя особа 3: не з'явився,

третіх осіб на стороні відповідача:

третя особа 1: не з'явився,

третя особа 2: не з'явився,

третя особа 3: не з'явився,

третя особа 4: не з'явився,

третя особа 5: не з'явився,

третя особа 6: не з'явився,

третя особа 7: не з'явився,

третя особа 8: не з'явився,

В С Т А Н О В И В:

Споживчим товариством "ЖИСКО" подано до господарського суду Житомирської області позов (з уточненими позовними вимогами) про визнання за позивачем права спільної власності на частину (частка 76,24/100) будівлі універмагу у м.Радомишль по вул.Велика Житомирська, 1/2; визнання за позивачем права власності на об'єкт нерухомого майна в цілому - універмаг, загальною площею 6128,7 кв.м. (Свідоцтво на право власності серії САА № 510775 від 27.12.2004 року) з компенсацією Радомишльській районній спілці споживчих товариств вартості його частки приміщення в сумі 1243347,00 грн; зобов'язання КП "Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації" зареєструвати за позивачем право власності на універмаг.

Справа розглядалась судами неодноразово.

Ухвалою господарського суду Житомирської області від 17 червня 2015 зупинено провадження у справі №8/84-НМ на час проведення у справі додаткової судової будівельно-технічної експертизи. Проведення судової експертизи доручено Житомирському відділенню Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, який розташований за адресою: м. Житомир, вул. Театральна, 17/20.

Постановою Рівненського апеляційного господарського суду від 22.07.2015 ухвалу місцевого господарського суду у справі №8/84-НМ залишено без змін.

Не погоджуючись з прийнятими у справі рішеннями, Споживче товариство"Жиско" звернулось до Вищого господарського суду України з касаційною скаргою, в якій, посилаючись на неправильне застосування судом норм процесуального та матеріального права, просить постанову Рівненського апеляційного господарського суду від 22.07.2015 та ухвалу місцевого господарського суду від 17.06.2015 скасувати в частині зупинення провадження по справі, справу направити на новий розгляд до суду першої інстанції.

Перевіривши матеріали справи на підставі встановлених в ній фактичних обставин, проаналізувавши правильність застосування господарськими судами під час прийняття ухвали та постанови норм процесуального та матеріального права, колегія суддів вважає, що касаційна скарга не підлягає задоволенню з таких підстав.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст