Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВГСУ від 18.08.2015 року у справі №910/26401/14

Постанова ВГСУ від 18.08.2015 року у справі №910/26401/14

27.02.2017
Автор:
Переглядів : 143

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 серпня 2015 року Справа № 910/26401/14

Вищий господарський суд України у складі: суддя Селіваненко В.П. - головуючий (доповідач), судді Львов Б.Ю. і Палій В.В.

розглянув касаційні скарги дочірнього підприємства "Адідас -Україна", м. Київ (далі - ДП "Адідас -Україна"), та

державної організації "Українське агентство з авторських та суміжних прав", м. Київ (далі - ДО "Українське агентство з авторських та суміжних прав"),

на рішення господарського суду міста Києва від 22.12.2014 та

постанову Київського апеляційного господарського суду від 09.06.2015

зі справи № 910/26401/14

за позовом приватної організації "Організація колективного управління авторськими та суміжними правами", м. Київ (далі - ПО "Організація колективного управління авторськими та суміжними правами"), в інтересах:

товариства з обмеженою відповідальністю "Українська Музична Видавнича Група", м. Київ (далі - ТОВ "Українська Музична Видавнича Група");

товариства з обмеженою відповідальністю "Умиг Мьюзік", м. Київ (далі - ТОВ "Умиг Мьюзік"),

до ДП "Адідас -Україна"

про виплату компенсації у зв'язку із порушенням майнових прав суб'єкта авторського права у розмірі 24 360 грн.,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - ДО "Українське агентство з авторських та суміжних прав".

Судове засідання проведено за участю представників:

ПО "Організація колективного управління авторськими та суміжними правами" - Молчанова П.В.,

ТОВ "Українська Музична Видавнича Група" - не з'яв.,

ТОВ "Умиг Мьюзік" - не з'яв.,

ДП "Адідас -Україна" - Божок О.О.,

ДО "Українське агентство з авторських та суміжних прав" - Матвєєвої О.Я.

За результатами розгляду касаційних скарг Вищий господарський суд України

ВСТАНОВИВ:

Рішенням господарського суду міста Києва від 22.12.2014 (суддя Бондарчук В.В.), залишеним без змін постановою Київського апеляційного господарського суду від 17.06.2014 (колегія у складі: Остапенко О.М. - головуючий, Верховець А.А. і Шипко В.В.): позов задоволено; з ДП "Адідас -Україна" стягнуто на поточний рахунок ПО "Організація колективного управління авторськими та суміжними правами" на користь ТОВ "Українська Музична Видавнича Група" та ТОВ "Умиг Мьюзік" 24 360 грн. компенсації за порушення майнових авторських прав, а також 1 827 грн. судового збору.

У касаційній скарзі до Вищого господарського суду України ДП "Адідас -Україна" просить скасувати оскаржувані рішення та постанову попередніх судових інстанцій і передати справу на новий розгляд до суду першої інстанції. Скаргу мотивовано неправильним застосуванням названими судовими інстанціями норм процесуального права, зокрема статей 34, 34, 43 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України).

ДО "Українське агентство з авторських та суміжних прав" у касаційній скарзі до Вищого господарського суду України просить рішення місцевого та постанову апеляційного господарських судів скасувати і передати справу на новий розгляд до суду першої інстанції. Скаргу з посиланням на статті 6, 638, 1109 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України), статтю 32 Закону України "Про авторське право і суміжні права" (далі - Закон), статті 47, 42, 43 ГПК України мотивовано порушенням господарськими судами норм матеріального і процесуального права.

У відзиві на касаційну скаргу ПО "Організація колективного управління авторськими та суміжними правами" заперечує проти доводів ДО "Українське агентство з авторських та суміжних прав", зазначаючи про їх необґрунтованість та про законність оскаржуваних судових рішень, і просить останні залишити без змін, а скаргу - без задоволення.

Від інших учасників судового процесу відзиви на касаційні скарги не надходили.

Учасників судового процесу відповідно до статті 1114 ГПК України належним чином повідомлено про час і місце розгляду касаційної скарги.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст