Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВГСУ від 18.08.2015 року у справі №11/65

Постанова ВГСУ від 18.08.2015 року у справі №11/65

27.02.2017
Автор:
Переглядів : 161

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 серпня 2015 року Справа № 11/65

Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

Головуючого - Ткаченко Н.Г.

Суддів - Куровського С.В.

Поліщука В.Ю.

За участю представників : ПП "Автомир" - Карпова В.Ю.; Банку "Фінанси та Кредит " - Казаєвої О.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві касаційні

скарги ПАТ "Всеукраїнський Акціонерний банк" в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Всеукраїнський Акціонерний банк" Славкіної М.А та Приватного підприємства "Автомир"

на постанову Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 09.06.2015 та постанову Господарського суду Кіровоградської області від 22.01.2015 по справі №11/65 за заявою Приватного підприємства "Мерида" про визнання банкрутом Приватного підприємства "Автомир",-

В С Т А Н О В И В:

Постановою господарського суду Кіровоградської області від 22.01.2015 по справі №11/65 (суддя Поліщук Г.Б.) припинено процедуру санації боржника - Приватного підприємства "Автомир" (ідентифікаційний код 32615967). Припинено повноваження керуючого санацією приватного підприємства "Автомир" директора боржника гр. ОСОБА_6 з 22.01.2015. Припинено повноваження розпорядника майна приватного

підприємства "Автомир" арбітражного керуючого Стіфутіна Ігоря Валерійовича з 22.01.2015.

Визнано приватне підприємство "Автомир" банкрутом.

Відкрито ліквідаційну процедуру щодо приватного підприємства "Автомир".

Призначено ліквідатором банкрута - приватного підприємства "Автомир" арбітражного керуючого Стіфутіна Ігоря Валерійовича, свідоцтво № 637 від 22.03.2013 про право здійснення діяльності арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідатора), зобов'язано ліквідатора вчинити певні дії.

Постановою Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 09.06.2015 по справі №11/65 (судді : Чус О.В., Дармін М.О., Березкіна О.В.) апеляційні скарги приватного підприємства "Автомир" та Публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний Банк" залишено без задоволення. Постанову господарського суду Кіровоградської області від 22.01.2015 по справі №11/65 залишено без змін.

В касаційній скарзі ПП "Автомир" просить скасувати постанову Дніпропетровського апеляційного господарського суду від

09.06.2015 та постанову Господарського суду Кіровоградської області від 22.01.2015 по справі №11/65, посилаючись на те, що вони постановлені з порушенням норм матеріального і процесуального права та направити справу для подальшого розгляду до суду першої інстанції.

В касаційній скарзі ПАТ "Всеукраїнський Акціонерний банк" просить скасувати постанову Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 09.06.2015 та постанову Господарського суду Кіровоградської області від 22.01.2015 по справі №11/65 в частині призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Стіфутіна І.В. та направити справу на новий розгляд, в цій частині, до суду першої інстанції.

У відзиві на касаційну скаргу Банк "Фінанси та Кредит" просить касаційну скаргу ліквідатора ПП "Автомир" Стіфутіна І.В. залишити без задоволення, а оскаржувані судові рішення без змін, посилаючись на те, що висновки судів відповідають фактичним обставинам справи і вимогам закону.

У відзиві на касаційну скаргу Банк "Фінанси та Кредит" просить касаційну скаргу ПАТ "Всеукраїнський Акціонерний банк" задовольнити, постанову Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 09.06.2015 та постанову Господарського суду Кіровоградської області в частині призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Стіфутіна І.В. скасувати та направити справу у скасованій частині на новий розгляд до господарського суду Кіровоградської області.

Заслухавши доповідь судді Ткаченко Н.Г., пояснення представників сторін, перевіривши матеріали справи та обговоривши доводи касаційної скарги, колегія суддів прийшла до висновку, що касаційні скарги не підлягають задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 41 ГПК України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Порядок та підстави визнання боржника банкрутом передбачений ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"/ в редакції чинній до 19.01.2013/, зокрема, відповідно до ч.1, у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.

При цьому, відповідно до п. 11 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у редакції Закону України від 22.12.2011 №4212-VІ, під час вирішення питання (підстав та порядку) про визнання банкрутом боржника, щодо якого порушена справа про банкрутство до набрання чинності, з 19.01.2013, нової редакції вказаного закону, застосуванню підлягають норми попередньої редакції такого закону, а редакція Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22.12.2011 №4212-VІ у такій справі підлягає застосуванню щодо наслідків визнання Боржника банкрутом.

Як вбачається із матеріалів справи, ухвалою Господарського суду Кіровоградської області від 12.03.2014 введено процедуру санації боржника ПП "Автомир" строком на дванадцять місяців. Призначено керуючим санацією боржника директора боржника гр. ОСОБА_6, якого зобов'язано в строк до 11.05.2014 подати господарському суду на затвердження схвалений комітетом кредиторів план санації боржника, та протокол засідання комітету кредиторів, на якому розглядався план санації.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст