Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВГСУ від 14.06.2016 року у справі №904/1491/15

Постанова ВГСУ від 14.06.2016 року у справі №904/1491/15

11.02.2017
Автор:
Переглядів : 180

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 червня 2016 року Справа № 904/1491/15

Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

Куровського С.В. - головуючого (доповідач),

Катеринчук Л.Й.,

Ткаченко Н.Г.,

за участю представників:

ліквідатора ТОВ "Ютісі Приватхозторг" Сіцькової О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні

касаційну скаргу ліквідатора ТОВ "Ютісі Приватхозторг" Сіцькової О.В.

на постанову Дніпропетровського апеляційного господарського суду від

22.03.2016

у справі № 904/1491/15 господарського суду Дніпропетровської області

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Ютісі Приватхозторг"

про визнання банкрутом,

встановив:

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 24.03.2015 порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ "Ютісі Приватхозторг" відповідно до процедури, передбаченої ст.95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою господарського суду Дніпропетровської області від 22.12.2015 (суддя Примак С.А.) визнано Товариство з обмеженою відповідальністю "Ютісі Приватхозторг" банкрутом. Відкрито ліквідаційну процедуру у справі строком на 6 місяців до 22.06.16. Ліквідатором ТОВ "Ютісі Приватхозторг" призначено голову ліквідаційної комісії Сіцькову Оксану Володимирівну.

Постановою Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 22.03.2016 (колегія суддів у складі: головуючий суддя - Л.М. Білецька, судді Н.В. Пархоменко, Ю.Б. Парусніков) постанову господарського суду Дніпропетровської області від 22.12.2015 скасовано і припинено провадження у справі.

В касаційній скарзі ліквідатор ТОВ "Ютісі Приватхозторг" Сіцькова О.В. просить скасувати постанову Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 22.03.2016 з підстав порушення норм матеріального та процесуального права, постанову господарського суду Дніпропетровської області від 22.12.2015 залишити без змін.

Заслухавши суддю-доповідача, пояснення представників сторін, обговоривши доводи касаційної скарги, перевіривши правильність застосування норм матеріального та процесуального права, колегія суддів Вищого господарського суду України дійшла висновку, що касаційна скарга не підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Господарський суд першої інстанції приймаючи постанову від 22.12.15 про визнання боржника - ТОВ "Ютісі Приватхозторг" виходив з того, що заявником було дотримано порядок ліквідації юридичної особи у відповідності до вимог ст.ст. 105, 110, 111 ЦК України, недостатності майнових активів для задоволення вимог кредиторів і наявності ознак неплатоспроможності боржника. Також зазначеною постановою було призначено ліквідатором боржника голову ліквідаційної комісії Сіцькову О.В.

Згідно ст. 43 ГПК України господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

Відповідно до чинного законодавства рішення суду є законним тоді, коли суд, виконавши всі вимоги процесуального законодавства і всебічно перевіривши обставини, вирішив справу у відповідності з нормами матеріального права, що підлягають застосуванню до даних правовідносин, а за їх відсутності - на підставі закону, що регулює подібні відносини, або виходячи із загальних засад і змісту законодавства України.

Відповідно до вимог ст. 99 ГПК України в апеляційній інстанції справи переглядаються за правилами розгляду цих справ у першій інстанції з урахуванням особливостей, передбачених у цьому розділі.

Апеляційний господарський суд, переглядаючи рішення в апеляційному порядку, користується правами, наданими суду першої інстанції.

Згідно із ст. 101 ГПК України у процесі перегляду справи апеляційний господарський суд за наявними у справі і додатково поданими доказами повторно розглядає справу. Додаткові докази приймаються судом, якщо заявник обґрунтував неможливість їх подання суду першої інстанції з причин, що не залежали від нього.

Апеляційний господарський суд не зв'язаний доводами апеляційної скарги і перевіряє законність і обґрунтованість рішення місцевого господарського суду у повному обсязі.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст