Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВГСУ від 13.12.2016 року у справі №904/7079/16

Постанова ВГСУ від 13.12.2016 року у справі №904/7079/16

03.02.2017
Автор:
Переглядів : 138

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 грудня 2016 року Справа № 904/7079/16

Вищий господарський суд України у складі: суддя Селіваненко В.П. - головуючий (доповідач), судді Бондар С.В. і Палій В.В.

розглянув касаційну скаргу публічного акціонерного товариства "Чорноморгідрозалізобетон", м. Чорноморськ Одеської області (далі - ПАТ "Чорноморгідрозалізобетон"),

на ухвалу Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 28.10.2016

зі справи № 904/7079/16

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Траствест", м. Запоріжжя (далі - ТОВ "Траствест"),

до товариства з обмеженою відповідальністю "Техномаркет-ЛТД", м. П'ятихатки Дніпропетровської області (далі - ТОВ "Техномаркет-ЛТД"),

про стягнення заборгованості.

Судове засідання проведено за участю представників:

ТОВ "Траствест" - не з'яв.,

ТОВ "Техномаркет-ЛТД" - не з'яв.,

ПАТ "Чорноморгідрозалізобетон" - Куликовського В.В.

За результатами розгляду касаційної скарги Вищий господарський суд України

ВСТАНОВИВ:

ТОВ "Траствест" звернулося до господарського суду Дніпропетровської області з позовом до ТОВ "Техномаркет-ЛТД" про стягнення заборгованості за договором зворотної безвідсоткової допомоги від 24.06.2016 № 5/4. Ухвалою названого суду від 25.08.2016 порушено провадження у справі № 904/7079/16.

17.10.2016 ПАТ "Чорноморгідрозалізобетон" звернулося до господарського суду Дніпропетровської області з позовом до ТОВ "Траствест" та ТОВ "Техномаркет-ЛТД" про визнання недійсним правочину.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 18.10.2016 позовну заяву повернуто ПАТ "Чорноморгідрозалізобетон" без розгляду на підставі пункту 4 частини першої статті 63 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України).

ПАТ "Чорноморгідрозалізобетон" звернулося до апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою на ухвалу місцевого господарського суду.

Ухвалою Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 28.10.2016 (колегія суддів у складі: Пархоменко Н.В. - головуючий, Білецька Л.М. і Коваль Л.А.) апеляційну скаргу з доданими до неї документами повернуто ПАТ "Чорноморгідрозалізобетон" на підставі пункту 3 частини першої статті 97 ГПК України.

У касаційній скарзі до Вищого господарського суду України ПАТ "Чорноморгідрозалізобетон" просить скасувати оскаржувану ухвалу апеляційної інстанції з даної справи, а справу направити до суду першої інстанції для вирішення по суті. Скаргу з посиланням на приписи статті ГПК України мотивовано прийняттям оскаржуваної ухвали з порушенням норм процесуального права.

Відзиви на касаційну скаргу не надходили.

Учасників судового процесу відповідно до статті 1114 ГПК України належним чином повідомлено про час і місце розгляду касаційної скарги.

За результатами цього розгляду Вищий господарський суд України дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення касаційної скарги з урахуванням такого.

Суд апеляційної інстанції у винесенні оскаржуваної ухвали виходив з такого.

У пункті 2 додатку до апеляційної скарги зазначено про подання доказу сплати судового збору, однак вказаний додаток викреслений ОСОБА_6, про що міститься відповідна відмітка та підпис.

Скаржником до апеляційної скарги не додано доказів сплати судового збору у встановленому законом порядку та розмірі.

Відтак апеляційну скаргу та додані до неї документи слід повернути ПАТ "Чорноморгідрозалізобетон" без розгляду.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст