Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВГСУ від 06.10.2015 року у справі №904/6839/14

Постанова ВГСУ від 06.10.2015 року у справі №904/6839/14

27.02.2017
Автор:
Переглядів : 133

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 жовтня 2015 року Справа № 904/6839/14

Вищий господарський суд України у складі: суддя Селіваненко В.П. - головуючий, судді Палій В.В. (доповідач) і Харченко В.М.

розглянув касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "БІОЛ", м. Мелітополь,

на ухвалу господарського суду Дніпропетровської області від 18.11.2014

та постанову Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 25.06.2015

у справі № 904/6839/14

за позовом приватного науково-виробничого підприємства фірми "СІТОН" (далі - ПНВП фірма "СІТОН"), м. Дніпропетровськ,

до: 1. товариства з обмеженою відповідальністю "Торговельно-будівельний дім "Олді" (далі - ТОВ Торговельно-будівельний дім "Олді"), м. Київ,

2. товариства з обмеженою відповідальністю "БІОЛ" (далі - ТОВ "БІОЛ"), м. Мелітополь,

про припинення порушення прав інтелектуальної власності.

Судове засідання проведено за участю представників сторін:

позивача - не з'явився

відповідачів 1. не з'явився

2. Кравець В.І. предст. (дов. від 11.11.2014)

За результатами розгляду касаційної скарги Вищий господарський суд України

ВСТАНОВИВ:

ПНВП фірма "СІТОН" звернулася до господарського суду Дніпропетровської області з позовом до ТОВ Торговельно-будівельний дім "Олді" та ТОВ "БІОЛ" про припинення порушення прав інтелектуальної власності позивача.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 18.11.2014 у справі № 904/6839/14 призначено судову експертизу з дослідження, пов'язаного із захистом права інтелектуальної власності; провадження у справі зупинено до завершення експертних досліджень.

Постановою Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 25.06.2015 зазначену ухвалу місцевого господарського суду у справі № 904/6839/14 залишено без змін.

У касаційній скарзі до Вищого господарського суду України ТОВ "БІОЛ" просить скасувати ухвалу місцевого господарського суду про зупинення провадження у справі та постанову апеляційного господарського суду. Скаргу мотивовано прийняттям оскаржуваних судових актів з порушенням норм матеріального та процесуального права.

Відзивів на касаційну скаргу не надходило.

Сторони відповідно до статті 1114 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) належним чином повідомлені про час і місце розгляду скарги.

За результатами касаційного провадження Вищий господарський суд України дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення касаційної скарги з урахуванням такого.

Статтею 41 ГПК України встановлено, що для роз'яснення питань, що виникають при вирішенні господарського спору і потребують спеціальних знань, господарський суд призначає судову експертизу.

Отже, експертиза призначається судом у випадку необхідності встановлення фактів (обставин), дані про які вимагають спеціальних знань, та які мають суттєве значення для правильного вирішення спору по суті. При цьому, в силу приписів статті 41 ГПК України господарський суд самостійно визначає, чи є необхідність у спеціальних знаннях і, відповідно, призначення судової експертизи, чи такої необхідності немає, і суд може вирішити спір на підставі інших доказів, поданих у справі.

Згідно з частиною першою статті 11113 ГПК України ухвали місцевого та апеляційного господарського суду можуть бути оскаржені в касаційному порядку у випадках, передбачених частиною першою статті 106 цього Кодексу.

ГПК України не передбачено можливості оскарження ухвал про призначення судової експертизи.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст