Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВГСУ від 04.10.2016 року у справі №922/52/15

Постанова ВГСУ від 04.10.2016 року у справі №922/52/15

10.02.2017
Автор:
Переглядів : 155

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 жовтня 2016 року Справа № 922/52/15 Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

Плюшка І.А. - головуючого,

Барицької Т.Л.,

Євсікова О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні

касаційну скаргу Іноземного підприємства "Омбілік Інвестментс"

на постанову Харківського апеляційного господарського суду від 24 червня 2016 року

у справі № 922/52/15

господарського суду Харківської області

за позовом Іноземного підприємства "Омбілік Інвестментс"

до Приватного підприємства фірми "Альтаир"

про стягнення 3 460 000,00 грн.

за заявою Іноземного підприємства "Омбілік Інвестментс"

про затвердження мирової угоди,

за участю Відділу примусового виконання рішень Управління ДВС Головного територіального управління юстиції у Харківській області

та

заявника апеляційної скарги - Публічного акціонерне товариства Акціонерного банку "Південний"

за участю представників:

від позивача: Коваль А.М.

від відповідача: Кіфорук Н.І.

від органу ДВС: не з'явилися

від заявника апеляційної скарги - ПАТ АБ "Південний": не з'явилися

ВСТАНОВИВ:

06 квітня 2016 року позивач (стягувач) звернувся до господарського суду Харківської області із заявою про затвердження мирової угоди на стадії виконання, в якій просив суд затвердити мирову угоду від 05 квітня 2016 року, укладену між Іноземним підприємством "Омбілік Інвестментс" та Приватним підприємством фірмою "Альтаир", та просив суд на час розгляду заяви зупинити виконавче провадження ВП№50743894 у відділі примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 11 квітня 2016 року у справі №922/52/15 (суддя Аріт К.В.) заяву Іноземного підприємства "Омбілік Інвестментс" про затвердження мирової угоди від 05 квітня 2016 року задоволено та затверджено мирову угоду, укладену між Іноземним підприємством "Омбілік Інвестментс" та Приватним підприємством фірмою "Альтаир".

Не погоджуючись з вищезазначеною ухвалою, особа, яка не брала участі у справі, але яка вважає, що господарський суд вирішив питання про її права та обов'язки - Публічне акціонерне товариство Акціонерний банк "Південний" звернулась до Харківського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою.

Постановою Харківського апеляційного господарського суду України від 24 червня 2016 року (колегія суддів у складі: Тихий П.В. - головуючий, Гетьман Р.А., Россолов В.В.) апеляційну скаргу Публічного акціонерного товариства Акціонерного банку "Південний" задоволено. Ухвалу господарського суду Харківської області від 11 квітня 2016 року скасовано. В задоволенні заяви Іноземного підприємства "Омбілік Інвестментс" про затвердження мирової угоди відмовлено.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст