Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВГСУ від 04.10.2016 року у справі №910/26401/14

Постанова ВГСУ від 04.10.2016 року у справі №910/26401/14

10.02.2017
Автор:
Переглядів : 149

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 жовтня 2016 року Справа № 910/26401/14

Вищий господарський суд України у складі: суддя Селіваненко В.П. - головуючий (доповідач), судді Львов Б.Ю. і Палій В.В.

розглянув касаційну скаргу приватної організації "Організація колективного управління авторськими та суміжними правами", м. Київ (далі - ПО "Організація колективного управління авторськими та суміжними правами"),

на рішення господарського суду міста Києва від 12.01.2016 та

постанову Київського апеляційного господарського суду від 12.07.2016

зі справи № 910/26401/14

за позовом Організації в інтересах: товариства обмеженою відповідальністю "Українська Музична Видавнича Група", м. Київ (далі - ТОВ "Українська Музична Видавнича Група");

товариства з обмеженою відповідальністю "Умиг Мьюзік", м. Київ (далі - ТОВ Умиг Мьюзік"),

до дочірнього підприємства "Адідас -Україна", м. Київ (далі - ДП "Адідас -Україна"),

про виплату компенсації у зв'язку із порушенням майнових прав суб'єкта авторського права у розмірі 24 360 грн.,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - державна організація "Українське агентство з авторських та суміжних прав", м. Київ (далі - ДО "Українське агентство з авторських та суміжних прав").

Судове засідання проведено за участю представників:

ПО "Організація колективного управління авторськими та суміжними правами" - Молчанова П.В.,

ТОВ "Українська Музична Видавнича Група" - не з'яв.,

ТОВ "Умиг Мьюзік" - не з'яв.,

ДП "Адідас -Україна" - Короткова І.Б.,

ДО "Українське агентство з авторських та суміжних прав" - Мельника В.А.

За результатами розгляду касаційної скарги Вищий господарський суд України

ВСТАНОВИВ:

Справа розглядалася господарськими судами неодноразово.

Рішенням господарського суду міста Києва від 22.12.2014, залишеним без змін постановою Київського апеляційного господарського суду від 17.06.2014: позов задоволено; з ДП "Адідас -Україна" стягнуто на поточний рахунок ПО "Організація колективного управління авторськими та суміжними правами" на користь ТОВ "Українська Музична Видавнича Група" та ТОВ "Умиг Мьюзік" 24 360 грн. компенсації за порушення майнових авторських прав, а також 1 827 грн. судового збору.

Постановою Вищого господарського суду України від 18.08.2015 згадані рішення і постанову попередніх судових інстанцій скасовано, а справу передано на новий розгляд до суду першої інстанції.

Рішенням господарського суду міста Києва від 12.01.2016 (суддя Зеленіна Н.І.), залишеним без змін постановою Київського апеляційного господарського суду від 12.07.2016 (колегія у складі: Сотніков С.В. - головуючий, Пантелієнко В.О. і Разіна Т.І.), у позові відмовлено.

У касаційній скарзі до Вищого господарського суду України ПО "Організація колективного управління авторськими та суміжними правами" просить скасувати оскаржувані рішення та постанову попередніх судових інстанцій і прийняти нове рішення, яким позов задовольнити. Скаргу мотивовано порушенням та неправильним застосуванням названими судовими інстанціями норм матеріального і процесуального права.

У відзиві на касаційну скаргу ДО "Українське агентство з авторських та суміжних прав" заперечує проти доводів скаржника, зазначаючи про їх необґрунтованість та про відсутність підстав для задоволення скарги, і просить оскаржувані судові рішення залишити без змін.

Від ДП "Адідас -Україна" відзив на касаційну скаргу не надходив.

Учасників судового процесу відповідно до статті 1114 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) належним чином повідомлено про час і місце розгляду касаційної скарги.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст